HÍREK  2023. május 13.      871
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Népszerű a virágosztás

Idén 1000 helyett 1500 tő begóniát akart kiosztani a kispestiek között a Közpark, ám a szombati Kossuth téri virágosztáson kiderült, kevésnek bizonyult az eredetileg eltervezett mennyiség, a rendkívüli érdeklődés miatt több növényre lett szükség, így végül csaknem 3000 tő talált gazdára. A boldog virágtulajdonosok lakcímkártya felmutatása ellenében tíz-tíz virágot vihettek el.

Népszerű a virágosztás
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Kispest polgármestere és Vinczek György alpolgármester is besegített a virágosztásba. Gajda Péter lapunknak elmondta: nagyon népszerű ez az akció, az önkormányzat ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy rendezettebb, virágosabb legyen a kerület. Hozzátette: bízik benne, hogy meglátszik majd Kispest arculatán is.

Szabó-Kelemen Ágnestől, az önkormányzati kft. kommunikációs munkatársától megtudtuk: közkívánatra nem hétköznapra, hanem hétvégére szervezték az osztást, és újításként senkinek nem kellet kosarat vagy szatyrot hoznia magával, mert a Közpark dobozokat biztosított a szállításhoz.

A begónia mutatós növény, virágágyásokba, balkonládába és cserépbe is ültethető. Kifejezetten sok természetes fényre van szüksége, de a tűző nyári napsütést nem kedveli. Virágzási időszakában érdemes kéthetente tápoldatozni.