HÍREK  2023. május 16.      517
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Önkormányzati segítséget kapnak a háziorvosok

Konzultációt kezdett az önkormányzat a háziorvosokkal a megemelkedett rezsi miatti segítségről, a betegellátással kapcsolatos problémákról, a betegek panaszairól. A Csengő utcai rendelőben tartott első találkozón a háziorvosok mellett az önkormányzat és a Kispesti Egészségügyi Intézet (KEI) vezetése vett részt.

Önkormányzati segítséget kapnak a háziorvosok
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

A pandémia után elég nehezen áll vissza a normális működésre a háziorvosi ellátás, és az állami támogatás ellenére a megemelkedett rezsiköltségek is komoly nehézséget okoznak a háziorvosoknak, akik a fenntartó önkormányzattól is várják a segítséget gondjaikra. A következő pár hónapban felmérjük, mekkora éves támogatás szükséges ahhoz, hogy a rendelések zökkenőmentesen működhessenek, és szeptemberben már dönthet is erről a képviselő-testület – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester. Hozzátette: természetesen a betegellátásról, a betegektől érkezett panaszokról is szó lesz az egyeztetéseken.

Dr. Kumin Marianna, a KEI főigazgató-főorvosa is fontosnak tartja a megbeszéléseket, ahol tájékozódni tudnak az orvosok és a szakdolgozók közérzetéről, valamint a betegektől kapott visszajelzésekről. Mint fogalmazott, ez a praxisokat érintő találkozó-sorozat a legjobb módja annak, hogy az érintettek megbeszéljék a betegellátással, a covid utáni visszaállással vagy a rezsiköltséggel kapcsolatban felmerült problémákat, kéréseket, észrevételeket.