HÍREK  2023. május 27.      812
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Futás után gyermeknap a Kertvárosban

Jó hangulatú gyermeknapot és hatodik alkalommal futást szervezetett a Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület (KKKE) szombaton.

Futás után gyermeknap a Kertvárosban
A képre kattintva galéria nyílik. (28 kép)

Hatodszor rajtolt el a hagyományos kertvárosi futás a Csíky utca-Temesvár utca sarkától. Gyerekek és felnőttek összesen mintegy százan indultak: a kicsik a Csíky utcai játszóteret kerülték meg, a nagyobbak és a felnőttek 3 kilométert futottak a Kertváros utcáin. 2016-os születésű volt a legifjabb nevező, és 90 éves a legidősebb.

A futást követően a játszótéren és a Kertvárosi Közösségi Házban várták programok a gyerekeket. A KKKE idén sem fukarkodott a programokkal. Lénárd Krisztinától, az egyesület programszervezőjétől megtudtuk: pontgyűjtő játékot építettek az egyes programok/állomások köré, a végén ezek után kaphattak ajándékokat a gyerekek. Volt ugrálóvár, horgászat, nindzsapálya, célba dobás, kreatív sarok arcfestéssel és csillámtetoválással a Mohamanó Élményműhely Alapítvány közreműködésével, állatsimogató a Segítő Angyalok Állatmentés munkatársaival, valamint családi kvíz, kincskereső játék és homokképkészítés is. Nagy sikert aratott a játszótéren Babos Eszter Cirkuszi Mulatságok című bábelőadása is.  

A futóverseny és a gyermeknap ötlete is a civilektől jött, azután, hogy megújult a közösségi ház és a játszótér. A cél az volt, hogy töltsék meg tartalommal ezt a közösségi teret. Azóta egyre gyarapodik a programpaletta; rendezvényeket tartanak, van szabadtéri mozi, működnek klubok, lesznek gyerektáborok – mondta el lapunknak Vinczek György alpolgármester, aki családtagjaival együtt segítette a gyermeknapi programok lebonyolítását. Hozzátette: a KKKE és a többi kispesti civil szervezet működését, programjait is kiemelten támogatta idén az önkormányzat.

Azt gondolom, hogy ha önálló és erős civil szervezetek maguk találják ki, hogy mire van szükségük, és hozzák magukkal a családokat, érdeklődőket, akkor ez hosszabb távon megalapozhatja, hogy erős érdekvédelem is kialakuljon. Itt az egyesület például a területfejlesztési kérdésekben is nagyon aktív, erőteljes közösségi véleménye van. Fontos, hogy a 100 éves Wekerlei Társaskörhöz hasonló erős, hosszú távon is működőképes civil közösség jöjjön létre és működjön itt a Kertvárosban is – fogalmazott.

Franca Tamás, a KKKE elnöke arról beszélt lapunknak, hogy folyamatosan, naponta tartanak különféle programokat a közösségi házban a jógától kezdve a pingpongon át a zens foglalkozásokig. Próbálnak minél szélesebb programpalettát felmutatni az itt élőknek, és várják, hogy minél többen – köztük fiatalok is – csatlakozzanak, és tovább erősödjön a közösség.