HÍREK  2014. augusztus 22.      1,260
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Görög műsorral zárta kapuit a napközis tábor

Ma töltötték utolsó napjukat a kerületi napközis táborban a kispesti diákok. Görög műsor zárta a 9 hetes nyári táborozást, amelyet 8 millió forinttal támogatott az önkormányzat.

Görög műsorral zárta kapuit a napközis tábor
A képre kattintva galéria nyílik. (40 kép)

Az utolsó hét diákjait, a pedagógusokat és a vendégeket – köztük Gajda Péter polgármestert, Vinczek György alpolgármestert és Ertelné Csák Juditot, a házigazda Vass iskola igazgatóját Szabó Mária, a napközis tábor programjait szervező Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (WKK) igazgatója, Szabó Mária köszöntötte az iskola tornatermében. Mint mondta, rendhagyó az esemény, de a jövőben minden évben tematikus program zárja majd a tábort.

A tábort fenntartó és támogató önkormányzat részéről Kispest polgármestere mondott köszönőt, hangsúlyozva, bízik benne, hogy a táborozó gyerekek emlékezni fognak a nagyszerű programokra, és talán hosszú időre szóló barátságok is kötődtek. Gajda Péter külön megköszönte a pedagógusoknak, a technikai munkatársaknak és a WKK munkatársainak a közreműködést. A polgármester arról is tájékoztatta lapunkat, hogy az önkormányzat 8 millió forinttal támogatta a gyerekek táboroztatását, a szülőknek csupán az iskolai étkezés díját kellett fizetniük; akik ingyen étkeztek év közben, térítésmentesen táborozhattak, akik csak ebédeltek, naponta mintegy 350, mások csaknem 450 forintot fizettek. Elmondta, egyre több család veszi igénybe az önkormányzati táboroztatást, hiszen az itt élők egy része nem talál más megoldást arra, hogy színvonalas nyári szabadidős programot biztosítson gyermekének.

A tábor programjait minden évben a WKK munkatársai állítják össze. Szabó Mária igazgatótól megtudtuk, idén szabadidő-szervezők közreműködést is igénybe vették. Ők koordinálták a programokat, ez jó ötlet volt, a gyerekek is jól érezték magukat. Önkéntesek is segítettek, az onkentes.hu oldalon, valamint középiskolákban közösségi szolgálatként hirdették meg számukra a lehetőséget.

A szervezők mindent megtettek azért, hogy a gyerekek számára maradandó élményt nyújtson a tábor. Hetente érdekes, színvonalas programok várják őket. Naponta mentek a Kispesti Uszodába és mozizni a KMO-ba. Kirándultak Visegrádra, Esztergomba, Szentendrére, Érdre, Tatára, a Budakeszi Vadasparkba, a Sas-hegyre és Székesfehérvárra. Többször jártak múzeumokban, megnézték az MTK evezőseit és bejárták az Állatkertet is. Voltak tematikus napok, és sok-sok kézműves foglalkozás is gondoskodott a szabadidő gondtalan eltöltéséről.

Az utolsó napot és a tábort is görög műsor zárta. Előtte Gajda Péter a WKK igazgatójával együtt köszönte meg Büki Katalin 10 éves és Hornok István 30 éves táborvezetői-pedagógusi közreműködését. Szabó Mária a szabadidő-szervezőknek, valamint a 4-5 hétnél többet dolgozó pedagógusoknak és a technikai dolgozóknak is ajándékot nyújtott át a gyerekek hangos tetszésnyilvánítása közepette. A „görög isteneknek” öltözött gyerekek is megjutalmazták a délelőtti Héraklész-verseny győztesét, valamint a táboroztatókat. A nyári tábort az Iliosz Kulturális Egyesület táncosainak műsora zárta: közép-görögországi táncokat mutattak be, majd táncházba invitálták a gyerekeket és a vendégeket. A program végén a CBA, a Pensio 17 és a Leonidas Gyros támogatásával görög vendéglátás várt táborozókra és táboroztatókra.