HÍREK  2014. szeptember 22.      888
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepeltek a kispesti nemzetiségek

A 19. nemzetiségi estet rendezték meg a KMO Művelődési Házban szombaton. Nyolc kispesti nemzetiségi önkormányzat mutatta be műsorát.

Ünnepeltek a kispesti nemzetiségek
A képre kattintva galéria nyílik. (34 kép)

Az önkormányzati választás előtti utolsó kulturális esten Kispest polgármester köszöntötte a megjelenteket, és köszönte meg a nemzetiségi önkormányzatok vezetőinek, hogy rendezvényeikkel színesítették a kerület kulturális életét, lehetőséget kínálva a kispestieknek, hogy megismerjék más népek szokásait, hagyományait, gasztronómiáját. „A kultúra, a zene és a tánc összehozza az embereket” – fogalmazott Gajda Péter.

A színes és nívós műsorban nyolc nemzetiségi önkormányzat vendégművészei, együttesei léptek színpadra. A Soroksarer Bursen kezdte a programot német zenével, majd a bolgár Jantra Táncegyttes balkáni táncainak tapsolhatott a közönség. A cigány kultúrából Karcagi János nótaénekes, Farkas Gyula és zenekara, valamint Barsi Laura táncművész adott ízelítőt. A ruszinok a Ruszinyata együttes mellett gyermek show-táncot is bemutattak. A Polonez táncosai lengyel, az Iliosz táncosai görög hangulatot hoztak a színházterembe. A Szitko együttes román népzenét játszott, az estet a szerb önkormányzat műsora zárta a Tabán együttes táncával. A program gasztronómiai bemutatóval zárult. Az ételkóstoló mellé szerb harmonikaszó dukált.