HÍREK  2014. szeptember 23.      1,103
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Programok autómentesen

Ügyességi és ökojátékok, kézműves foglakozások, szellemi kalandok várták a kispesti Autómentes Nap vendégeit az Europark parkolójában hétfő délután.

Programok autómentesen
A képre kattintva galéria nyílik. (16 kép)

A hűvös, szeles őszi időben is lelket melengető gyerekprogramokat szervezett Gombos Veronika, a polgármesteri hivatal munkatársa az Europark parkolójába. Az ide Autómentes Napon aszfaltrajzolás, kézműveskedés, környezetvédelmi játékok (ÖKO-játék Élményprogram), KRESZ-memory (Kvízkaland), színezés (Helen Doron Nyelviskola), ambu baba (Vöröskerest), virágültetés (Első Kis-Pesti Kert), Segway-próba, extrémsport bemutató (GABITRIAL), kerékpáros ügyességi pálya (Kispesti Kerékpáros SE) és lufik tömkelege várta a kispesti óvodákból és iskolákból érkezett gyerekeket.

A rendezvény egyben Nick Árpád világbajnok erőemelő újabb csúcskísérletének is színhelye volt. Sőt, ez volt az egyetlen nem autómentes program! A legendás kispesti sportoló ún. intenzitás rekordot állított fel foggal való tömeghúzásban: 53 perc alatt – ebből csaknem 8 perc volt a tényleges húzás és 45 perc a pihenés – összesen mintegy 55,5 tonnát mozgatott meg. Egy 1800 kg-os autóban huszonegyszer húzott el foggal 10 méterre alkalmanként 15-25, összességében 416 gyereket.

Az idei élőkép – igazodva a rendezvény üzenetéhez – az alternatív közlekedést népszerűsítette: a sok-sok gyerek két bakancsos lábat formázott. A program zárásaként a tombolákat húzták ki: az önkormányzat fődíja egy családi jegy volt az Erzsébet téri óriáskerékre. Ezen kívül három családi belépőjegyet lehetett nyerni a Kispesti Uszodába és a Lilliput Játékbolt jóvoltából is számos ajándéknak örülhettek a gyerekek, amelyeket Gajda Péter polgármestertől és Vinczek György alpolgármestertől vehették át.