HÍREK  2014. szeptember 30.      1,459
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Élsportolók kaptak önkormányzati támogatást

Összesen 63 amatőr élsportoló vehette át az önkormányzattól kapott támogatást a mai ünnepségen a KMO Művelődési Házban. Az összesen 1,8 millió forintot differenciáltan osztotta szét a szakbizottság.

Élsportolók kaptak önkormányzati támogatást
A képre kattintva galéria nyílik. (74 kép)

Az ifjú amatőr sportolókat köszöntő Gajda Péter polgármester a méltó ünneplés és a személyes köszönet fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, „legyünk büszkék rájuk, egyszer ők is példaképek lehetnek, csakúgy, mint a Kispest Sportjáért Díj kitüntetettjei”. Gratulált a díjazott sportolóknak és ugyancsak köszönetét fejezte ki Mihály András, a szakbizottság elnöke is.

Az ünnepi műsorban az Arcok Táncstúdió fiatal művészpalántái léptek fel, majd Gajda Péter és Mihály András együtt adták át a díjakat a sportolóknak. Elsőként Sobotkáné Fábián Éva, a Károlyi gimnáziumban működő Tájfun Sportegyesület szakosztályvezetője, taekwondo szakedző vehette át személyesen a Kispest Sportjáért Díjat. A kiváló sportvezető azért nem tudott jelen lenni a szeptember 25-i ünnepségen, mert a magyar utánpótlás válogatottat vezette az innsbrucki taekwondo Európa-bajnokságon.

A pályázatok értékelésénél az önkormányzat  Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottsága azokat a 18 év alatti amatőr élsportolókat részesítette támogatásban, akik Kispesten laknak, tanulnak vagy Kispesten működő sportszervezetek színeiben eredményesen versenyeztek, és a további felkészülésükhöz segítséget igényeltek pályázatukkal az önkormányzattól. Idén 59 kérelem érkezett, további 4 sportolónak a képviselő-testület biztosított rendkívüli támogatást. Az 1,8 millió forintnyi támogatási összeget a bizottság differenciáltan osztotta el. Kiemelten támogatta a 2013-ban vagy 2014 elején nemzetközi eredményt elért sportolók közül a világbajnokságon, világkupán, Európa-bajnokságon, Európa-kupán elért 1-6. helyezett sportolókat. Támogatást kaptak az országos bajnokságon, diákolimpián és Magyar Kupán 1-3. helyezésért elért sportolók is.

Díjazottak és eredményeik (pdf)