HÍREK  2014. október 02.      1,106
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepi műsor az időseknek

Hatodik alkalommal köszöntötte a kispesti időseket az önkormányzat és a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat az Idősek Világnapja alkalmából a KMO-ban. Kovács Kati adott műsort a rendezvényen.

Ünnepi műsor az időseknek
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

A vendégeket, a szolgálat ellátottjait, a civil szervezetek képviselőit, az önkormányzati képviselőket, Hiller István országgyűlési képviselőt és Gajda Péter polgármestert köszöntő Balázs Piroska igazgató arról beszélt, hogy először 1991-ben rendezték meg az Idősek Világnapját azért, hogy középpontba helyezzék a méltóságteljes öregkort, foglalkozzanak az időskor kérdéseivel és azért, hogy az idős embereket visszairányítsák a közösségi életbe, sokszor a munka világába, a gazdaság körforgásába.

Kispest polgármestere ez alkalommal jelentette be, hogy hamarosan megalakul a Kispesti Idősek Tanácsa, hiszen továbbra is számít az itt élő idősek tapasztalataira, észrevételeire, kritikájára és dicsérő szavaira is. Az idősek gondjainak figyelemmel kísérése, mindennapi életüknek segítése, a tartalmas időskor megteremtésének támogatása minden évben az önkormányzat programjainak középpontjába kerül. Soha nem feledkezünk meg az idős kispestiekről – hangsúlyozta Gajda Péter, hozzátéve, hogy idén sem maradtak el az olyan kedvelt programok, mint az ingyenes nyelv- és számítógépes tanfolyamok vagy a Szenior Akadémia, mert ezek mind-mind a családdal és a környezettel való könnyebb kapcsolattartást és a szellemi tréninget szolgálják. Elmondta, az elmúlt időszakban szépült és fejlődött az időseket közvetlenül ellátó intézményhálózat, elsősorban gondozóházak újultak meg, de a tervek szerint sor kerül majd az egészségügyi intézet korszerűsítésére is.

A közös ünneplés és az óriás torta megszegése előtt Vinczek György alpolgármester a kispestiek és az önkormányzat nevében köszöntötte a 98 éves Passa Bélánét, aki a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat legidősebb gondozottja. Az alpolgármester röviden arról beszélt, hogy az egészség mellett talán a legfontosabb a közösség, ahol van kinek panaszkodni, van kinek dicsekedni, mert van, aki meghallgatja az ember.

A KMO-ban tartott rendezvény fénypontjaként a népszerű énekesnő, Kovács Kati örvendeztette meg műsorával a közönséget.