HÍREK  2014. november 24.      954
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispesti balkont is díjaztak a legszebb konyhakertek között

A kispesti Mészáros Judit balkonja is díjat kapott A legszebb konyhakertek elnevezésű, Karcagról indult országos verseny pénteki záró rendezvényén.

Kispesti balkont is díjaztak a legszebb konyhakertek között
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Idén 128 településről 1447 kertet neveztek a versenybe, Budapestről először és elsőként Kispest Önkormányzata csatlakozott a Kovács Szilvia ötletgazda (Karcag) által indított programhoz, amelynek célja, ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki és termesszen maga és családja számára minél több konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt. A kerületi verseny megrendezésében és lebonyolításában a Kispesti Közösségekért Civil Társulás segítette az önkormányzatot.

A nyáron meghirdetett kispesti versenyen 23-an indultak „balkon”, „mini” és „közösségi” kategóriákban. Mészáros Judit balkonja a kerületi fordulóban első helyet szerzett, és most is sikert aratott. Az országos zsűri 44 kertnek – köztük Mészáros Judit balkonjának – ítélt díjat, gratuláló oklevelet és Györfi Sándor karcagi Munkácsy-díjas szobrász, érdemes művész bronzból készült kisplasztikáját.

Bogó Józsefnétől, a környezetvédelmi bizottság elnökétől megtudtuk, a jövő évi programhoz 2015. február 28-ig csatlakozhatnak a települések. A 2015-ös program a gyógy- és fűszernövényeket állítja fókuszba.