HÍREK  2014. november 27.      1,233
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Készül a Bolyai iskola új konyhája

Február közepére elkészül a Bolyai iskola új főzőkonyhája. A négy megújult iskolai konyha – Vass, Puskás, Eötvös, Bolyai – a teljes kerületi intézményhálózatot el tudja látni friss ebéddel.

Készül a Bolyai iskola új konyhája
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Jól halad Bolyai iskola 170 négyzetméteres konyhájának átalakítása, január vége felé már a próbaüzemet tervezik, február közepén pedig várhatóan át is adják a teljesen megújult létesítményt. A konyhában 2000 adag ebéd és 1400-1500 adag reggeli és uzsonna készül. Mintegy 54 millió forintba kerül a beruházás.

A munkálatokat ma Kispest polgármestere is megtekintette Dudás László, a kivitelezést koordináló VAMŰSZ műszaki vezetője és iskola igazgatója, Röhrig Éva társaságában. Gajda Péter lapunknak elmondta, tavaly ősszel elkészült a Vass, majd a Puskás iskola konyhája is, és idén iskolakezdéskor már az Eötvösben is új konyhában főztek a gyerekeknek. A Bolyai februárban elkészülő konyhájával befejeződik a PENSIO Kft. konyha-felújítási projektje, a négy konyha a teljes kispesti intézményhálózatot el tudja látni friss étellel. A polgármester hozzátette, bízik benne, hogy ennek a felújításnak is az lesz az eredménye, hogy jobb minőségű ételt kaphassanak a kispesti gyerekek.

Az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. négy kispesti iskola – Vass, Eötvös, Puskás, Bolyai – konyháit újíttatja fel azért, hogy jobb minőségű és változatosabb ételek kerüljenek a gyerekek tányérjára. A négy beruházás összértéke eléri a 230 millió forintot.