HÍREK  2014. december 13.      2,148
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rendvédelmi dolgozók kaptak kitüntetést

Pádár Tünde Az év rendőre, Majnik János Az év tűzoltója, Balogh Levente Az év polgárőre kitüntető címet vehette át a Városházán rendezett pénteki ünnepségen. A közbiztonsági dolgozók köszöntésén jelen volt Gajda Péter polgármester, három alpolgármester, Vinczek György, Rátkay Andrea és Kertész Csaba, négy önkormányzati képviselő, Fekete László, Teknős Ferenc, Lázár Tamás közbiztonsági tanácsnok és Ékes Gábor, valamint Plánk Róbert rendőr ezredes, a kispesti rendőrkapitányság vezetője, Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Tordai László tűzoltó százados, a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetője, Horváth Zoltán, a Kispesti Készenléti Polgárőrség elnöke, Somodi Roland, a Dél-pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület elnöke és Pella László nyugalmazott rendőr dandártábornok, a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány elnöke. Az ünnepségen a Kispesti Művészeti Iskola diákjai adtak műsort.

Rendvédelmi dolgozók kaptak kitüntetést
A képre kattintva galéria nyílik. (36 kép)

Az ünnepelteket köszöntő polgármester olyan eseményeket elevenített fel – a tűzoltóknak és a polgárőröknek átadott autó, a Kispesti Rendészeti Központ felállítása –, amelyekkel az önkormányzat segíteni tudott a kerület biztonságának erősítésében. Gajda Péter hozzátette, bízik benne, hogy 2015-ben is lesznek olyan, a közrendet érintő fejlesztések, amelyek örömre adhatnak majd okot.

Plánk Róbert, a kispesti rendőrkapitányság vezetője és Jambrik Rudolf, a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője szervezetük nevében köszöntötték a kitüntetetteket. Mindketten hangsúlyozták az együttműködés fontosságát, és megköszönték az önkormányzat segítségét. Az elismeréseket Gajda Pétertől és Lázár Tamástól vehették át a rendőrök, a tűzoltók és a polgárőrök.

Az év rendőre címet Pádár Tünde rendőr főtörzszászlós vehette át kimagasló szakmai felkészültséggel és szociális érzékenységgel ellátott munkájáért, rendőri esküjéhez híven végzett, 26 évi példamutató szolgálatáért.

Az év tűzoltója címet Majnik János tűzoltó főtörzszászlós kapta különleges szerkezelőként végzett, rendkívüli higgadt és precíz szakmai munkájáért, példaértékű szakmai elhivatottsággal végzett 22 évi szolgálatáért.

Az év polgárőre Balogh Levente Péter lett, a rendőröket szívvel-lélekkel támogató munkájáért, a kispestiek nyugalmát szolgáló önzetlen tevékenységéért.

Elismerő oklevelet és jutalmat kaptak a kispesti rendőrkapitányság kiemelkedő munkát végzett munkatársai – Takács László törzszászlós, Meszár Milán törzszászlós, Csiger Zsolt főtörzszászlós, Bihari Sándor alezredes, Tengerdi Sándor főtörzszászlós, Mihók Tamás törzsőrmester, Vargáné Agócs Marianna közalkalmazott, Szalai Krisztina főtörzszászlós, Szécsi Lajos Józsefné közalkalmazott –, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez tartozó XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság kiváló munkát végzett munkatársai – Lieber László törzsőrmester, Máté Árpád főtörzsőrmester, Nagy Attila főtörzsőrmester, Farkas Zsolt főtörzsőrmester –, valamint Jakab Lajos és Bohnert Csaba polgárőrök a lakosság biztonságát szolgáló, a rendőrség és az önkormányzat tevékenységét támogató önzetlen polgárőri munkájuk elismeréseként.

A Kispest Közbiztonságáért Alapítvány kuratóriuma külön elismerésben részesítette a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség törzsállományának kiemelkedő munkát végzett munkatársait, Szücs Dóra hadnagyot, a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság katasztrófavédelmi megbízottját, Handbauer Péter alezredest, tűzoltási felügyelőt, Takácsné Nagy Borbála hadnagyot, főelőadót és Beda Adrienn katasztrófavédelmi főelőadót, akik Gajda Pétertől és Pella Lászlótól vehették át az okleveleket.