HÍREK  2014. december 16.      1,115
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Magántámogatás felsőfokú tanulmányokhoz

Vállalkozásának nyereségéből már harmadik alkalommal nyújtott támogatást a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 25 legrászorultabb diákjának a volt műszaki egyetemi tanár, Dr. Halász Géza.

Magántámogatás felsőfokú tanulmányokhoz
A képre kattintva galéria nyílik. (22 kép)
 

A hétfő délutáni átadóünnepségen, amelyen Dr. Kiss Anna jegyző és Kertész Csaba alpolgármester is részt vett, elsőként Vinczek György alpolgármester köszöntötte a diákokat és az adományozót. Elmondta, Kispest önkormányzata hagyományosan a Bursa Hungarica ösztöndíjjal évek óta támogatja a felsőfokú tanulmányokat folytató, illetve kezdő diákokat. Idén 125-en kaptak támogatást, közülük a 25 legrászorultabb kap most az adományozótól is segítséget. Szeretnénk, ha Halász Géza példája ragadós lenne – hangsúlyozta Vinczek György. Hozzátette: az ország, a kerület érdeke is, hogy minél több, képzett dolgozója legyen, ezért is meg kell becsülni minden olyan kezdeményezést, amely ezt elő tudja segíteni.

Halász Géza, aki 1994-ig tanított a Műegyetemen, arról beszélt, hogy bárki, bárhol tanul ma, a legfontosabb, hogy a lehető legszélesebb ismeretanyagra, tudásra tegyen szert, azért, hogy alkalmazkodni tudjon az új dolgokhoz, könnyebben tudja élni életét. Az adományozó az alpolgármesterrel együtt adta át az 50-50 ezer forintos támogatásokat a megjelent diákoknak.

Az ünnepségen a zeneiskola tanulói adtak műsort az adományozó és a diákok tiszteletére.