HÍREK  2015. január 20.      1,247
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A kulturális dolgozókat köszöntötték

A Garabonciás együttes koncertjével köszöntötték a kulturális terület munkatársait a magyar kultúra napja alkalmából rendezett mai ünnepségen a Wekerlei Kultúrházban. A közművelődésében végzett kiemelkedő munkájáért idén az intézmény munkatársa kapott elismerést.

A kulturális dolgozókat köszöntötték
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A kollégákat és vendégeket, köztük Gajda Péter polgármestert, Vinczek György alpolgármestert, Dódty Gabriella és Teknős Ferenc önkormányzati képviselőket, valamint Nagy Péter humánszolgáltatási igazgatót a házigazda, Szabó Mária köszöntötte. A Wekerlei Kultúrház (WKK) igazgatója arról beszélt, hogy a két kispesti művelődési ház, a KMO ás a WKK programjai népszerűek és keresettek a kispestiek körében.

Kispest polgármestere a jeles naphoz (január 22.) kapcsolódó kispesti kulturális rendezvényeket idézte fel. Elmondta, hagyomány ilyenkor azokat köszönteni, akik Kispest kulturális életének sokszínűségéért dolgoznak. Gajda Péter arról beszélt, Kispesten nem a leggazdagabbak élnek, ezért is kiemelkedő a kulturális területen dolgozók munkája, hiszen nekik nyújtanak színvonalas műsorokat, programokat. Egyben hangsúlyozta, hogy a díjak mellett a kispestiek dicsérete lehet a legnagyobb elismerés számukra.

Idén már negyedik alkalommal adták át a Tihanyi Viktor szobrászművész tervei alapján készült emlékplakettet. A közművelődésében végzett kiemelkedő munkájáért ezúttal Brösztl Éva, a WKK gazdasági munkatársa vehette át az elismerést a polgármestertől és az alpolgármestertől.

Az ünnepség második részében az 1991-ben alakult Garabonciás együttes adott műsort énekelt, megzenésített versekből. A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.