HÍREK  2015. január 21.      1,386
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A legszebb kispesti utcák a Városháza Tárlaton

Március 16-ig láthatóak a polgármesteri hivatal aulájában azok a fotók, amelyek a Kispest legszebb utcája című önkormányzati fotópályázatra érkeztek. A 23 pályamunka közül tavaly szeptemberben ötöt díjazott a zsűri.

 

A legszebb kispesti utcák a Városháza Tárlaton
A képre kattintva galéria nyílik. (20 kép)

Tavaly nyáron első alkalommal hirdette meg a pályázatot az önkormányzat. De a nagy érdeklődésre való tekintettel biztosan lesz jövőre is Kispest legszebb utcáit bemutató fotópályázat – ígérte meg újból Gajda Péter polgármester kedden a negyvenedik Városháza Tárlat megnyitóján, amelyen 23 amatőr fotós képeit állították ki. Ezek ízig-vérig kispesti alkotások, rólunk és nekünk szólnak – mondta. Gajda Péter érdekességképpen elmesélte, hogy Juhos-Kis Csaba, a legfiatalabb pályázó a Kincses Szigeten, az önkormányzat egyik legnépszerűbb hétvégi programján, a gyermek zsibvásáron gyűjtötte össze a pénzt eladott játékokból arra a fényképezőgépre, amivel a pályaművet készítette.

Egy-egy pályázó maximum 3 digitális felvételt küldhetett a pályázati kiírás szerint, ebből válogatott a zsűri. Első helyezett lett Bonnyainé Virágh Krisztina. A zsűri két második helyezettet hirdetett: Szilas Kincsőt és Welker Gábort. Harmadik helyezést ért el dr. Toldy Miklós fotója. Különdíjat pedig Borbás Ildikó Julianna kapott – tudtuk meg Gombos Veronikától, a Városháza Tárlatok szervezőjétől, aki elmondta: a képeket március 16-ig láthatják a Városházára érkezők, utána pedig a Kispesti Helytörténeti Gyűjteménybe kerülnek.

A kiállítók:
Bonnyainé Virágh Krisztina, Szilas Kincső, Welker Gábor, dr. Toldy Miklós, Borbás Ildikó Julianna, Beliczay Anita, Simó Szabolcs, Lengyel Tibor, Boldis Csaba, Kovács Dóra, Halász Béla, Puzsár Fanni, Szászik Andrea, Elek Zoltán, Szilágyi András, Perger Kata, Hermann Annamária, Eiler Kinga, Pálfi György, Kővári László Dénes, Mohl Edina, Juhos-Kis Csaba