HÍREK  2015. január 24.      1,465
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispesti olimpiai bajnokról nevezték el az edzőtermet

A sportág nagyjai, többek között az olimpiai bajnok Gedó György és Szántó Imre szakedző is jelen voltak, amikor pénteken az MTK Ökölvívó Szakosztálya birtokba vette az új kispesti edzőtermet az Eötvös utca 3-7. alatt. A létesítményt a kispesti születésű olimpiai bajnok ökölvívóról, Török Gyuláról, „Békáról” nevezték el. A 241 négyzetméter alapterületű ingatlant az önkormányzat öt évre, jelképes havi bérleti díj ellenében biztosítja a szakosztálynak.

Kispesti olimpiai bajnokról nevezték el az edzőtermet
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

A képviselő-testület 2013 végén döntött arról, hogy a korábban üzleti célokat szolgáló helyiséget társadalmi hasznosításra ajánlja föl az MTK Ökölvívó Szakosztályának. Kispest polgármestere az átadó ünnepségen kiemelte, hogy az 1960-as olimpián aranyérmes Török Gyula, közismert nevén a „Béka”, a kerület büszkesége és díszpolgára, az önkormányzat ezért is örömmel támogatta a terem létrehozását. Gajda Péter reményét fejezte ki, hogy a létesítmény zarándokhellyé is válhat, és ígéretet tett arra, hogy később, majd emléktáblát is állítanak a legendás bokszolónak a teremben.

A kispesti létesítmény avatóünnepségén Deutsch Tamás, „a kék-fehér sportcsalád” elnöke emlékeztetett rá, hogy egy éve, Török Gyula temetésén megfogadták, méltóképpen emlékeznek majd meg róla. Deutsch szerint ez az esemény a bizonyítéka annak, hogy mindez „nem pusztába kiáltott szó” volt. A tervek támogatásáért pedig köszönetet mondott Kispest vezetésének, képviselő-testületének és a kispestieknek. A klubvezető örömét fejezte ki, hogy hosszú évek nélkülözése és várakozása után az ökölvívók egy minden igényt kielégítő létesítményt kaptak.

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke elmondta, a sportfejlesztési program keretében az MTK ezzel a lehetőséggel megkezdheti a sportág szakosztályi újraszervezését, a feltételek javítását.

Az edzőterem avatóján a polgármester mellett Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek, valamint Bogó Józsefné, Dódity Gabriella, Szathury Kolos és Lázár Tamás képviselők is jelen voltak az önkormányzat részéről.