HÍREK  2015. március 06.      1,130
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Másfélszázan folytathatják a közmunkát

Továbbra is dolgozhatnak azok a kispesti közfoglalkoztatottak, akiknek február 28-án megszűnt a munkaviszonyuk: a KÖZPARK Kft. újabb féléves szerződést köt velük.

 kozmunka

A segélyezési rendszer március 1-jétől életbe lépett átalakulása következtében az aktív korúak ellátása (foglalkoztatást helyettesítő támogatás) a kerületi kormányhivatal hatáskörébe került. Ez a változás mintegy 400 kispestit érint, közülük kerülnek ki azok, akik részt vehetnek a közfoglalkoztatásban. Tavaly 153 közmunkás foglalkoztatását koordinálta a KÖZPARK, nyolcvanan a kft.-nél dolgoztak, 50 főt a Gazdasági Ellátó Szervezet helyezett el, mintegy húszan a szociális intézményekben végeztek munkát. A másfélszáz embernek 2015. február 28-val megszűnt a munkaviszonya.

Most ugyanennyi ember foglalkoztatására kapott engedélyt a kerület, így akik eddig is dolgoztak, tovább folytathatják a munkát: az önkormányzati cég március 2-tól augusztus végéig tartó szerződéssel hat hónapig alkalmazza őket. A közfoglalkoztatásból kiszorultak áprilistól kapnak segélyt a kormányhivataltól, a márciusit viszont még az önkormányzat folyósítja – tudtuk meg Vinczek György alpolgármestertől.

A szociális ágazatot felügyelő városvezető várakozáson alulinak nevezte az engedélyezett létszámot, mint lapunknak elmondta, az önkormányzat költségvetésében 230 közmunkás foglalkoztatása szerepel. A kerület szeretne új dolgozókat is bevonni a rendszerbe a meglévők mellé, érdekünk, hogy minél többen végezhessenek munkát, hiszen így ők a segély több mint kétszeresét vihetik haza – hangsúlyozta. Vinczek György elmondta, az önkormányzat célja az, hogy közülük is a lehető legtöbben visszajuthassanak a munkaerőpiacra. Ebben a Családsegítő Szolgálat is próbálja segíteni őket tréningekkel és álláskereső klubbal.