HÍREK  2015. március 25.      972
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Bolyaival zárult az iskolai konyhafelújítási program

A Bolyai iskola konyhája volt az utolsó a sorban, így mostanra befejeződött a 2013 októberében indult iskolai konyhafelújítási program Kispesten. A Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a közétkeztetés minőségének javítása érdekében négy intézményben (Vass, Puskás, Eötvös, Bolyai) korszerűsítette a konyhákat. A négy beruházás összértéke eléri a 230 millió forintot. A mai átadón Vinczek György alpolgármester, valamint Fekete László és Teknős Ferenc képviselők is részt vettek.

A Bolyaival zárult az iskolai konyhafelújítási program
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A kerületben az elmúlt másfél évben megújult négy főzőkonyha, így a Vass, a Puskás, az Eötvös és a Bolyai iskolák konyhái a teljes kerületi intézményhálózatot el tudja látni friss ebéddel – mondta Gajda Péter polgármester, amikor ma átadta az utolsóként elkészült konyhát is, amelynek korszerűsítése mintegy 54 millió forintba került. Ebben a konyhában 2000 adag ebéd és 1400-1500 adag reggeli és uzsonna készül majd naponta. A négy beruházás összértéke eléri a 230 millió forintot, és mintegy ötezer kispesti óvodás, iskolás gyermek mindennapi étkezésének minőségét javíthatja, hiszen alaposan lecsökkent a szállítási út a konyhától a gyerekekig. A modernizációs programra kötött szerződések értelmében a legújabb technológiákkal felszerelt létesítmények, gépek és berendezések az önkormányzat vagyonát gyarapítják majd – tette hozzá a polgármester. Gajda Péter örömmel említette, hogy az étkezés minőségére érkező szülői panaszok a három konyha felújítása óta minimálisra csökkentek.

Röhrig Éva igazgató kérdésre elmondta, szinte észre sem vették a konyhában folyó munkálatokat, olyan csendben, az iskola életéhez igazodva készült a beruházás. Nagyon várják már a konyha üzembe helyezését, mert remélik, hogy az eddigieknél több frissen sült és zöldségből készült rakott étel kerülhet majd a gyerekek tányérjába.

A kispesti iskolai konyhafelújítások 2013. októberben kezdődtek a Vass iskolában, majd aztán következtek a többiek is. Mind a négy helyszínen elsősorban infrastrukturális fejlesztések, szerelések, javítások zajlottak (pl. víz-, gáz- és villanyszerelés, burkolás, festés, nyílászárók javítása, cseréje), valamint új berendezéseket, konyhai bútorzatot is szállított a cég – mondta Vargáné Achátz Zsuzsanna, a cég szakmai igazgatója, aki hozzátette, „a Bolyai János Általános Iskola konyháját egyelőre nem vonjuk be a mindennapi működésbe. Célunk, hogy a működési folyamatainkat tovább ésszerűsítsük, és újabb területeket is el tudjunk látni a környéken. Ehhez a terjeszkedéshez kiváló bázist jelent a most átadott konyha, ahova idővel új munkatársakat is fel fogunk venni a kerületből.”

Az átadott főzőkonyhák teljes mértékben megfelelnek a jogszabályi és hatósági előírásoknak, valamint a HACCP- és négy különböző ISO-szabványnak is. A fejlesztéseket a közétkeztetési szolgáltatást közbeszerzési eljárásban elnyert Pensio Kft. előfinanszírozta.