HÍREK  2015. április 15.      1,265
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Katasztrófavédelmi versenyen mérkőztek a fiatalok

A Vass és a Trefort iskola diákjai győztek a KAC-pályán szerdán rendezett kerületi ifjúsági katasztrófavédelmi versenyen, így a fővárosi fordulóban ők képviselhetik Kispestet.

Katasztrófavédelmi versenyen mérkőztek a fiatalok
A képre kattintva galéria nyílik. (20 kép)

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége által megrendezett, a kispesti önkormányzat által támogatott kerületi verseny résztvevőit Vinczek György alpolgármester köszöntötte. A verseny mottója – „A tudás életet menthet!” – idén sem változott, hiszen a gyors és szakszerű segítség a hétköznapokban is óriási előnyt jelent. Az évente megrendezett megmérettetésekre való felkészülés során a gyerekek megtanulják megvédeni magukat, és másokon is segíteni tudnak katasztrófa esetén.

Idén tíz általános iskolai felső tagozatos és hat középiskolás csapat adott számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismeretekről. A négyfős csapatoknak tizenhét állomáson kellett igazolniuk elméleti és gyakorlati tudásukat: többek között környezet-, tűz- és katasztrófavédelmi teszteket, iparbiztonsági és tűzvédelmi témakörökhöz kötődő feladatokat oldottak meg, műszaki mentéssel, elsősegélynyújtással, navigációval, vegyi és sugárzásvédelemmel, árvízi védekezéssel kapcsolatos ismereteiket bizonyíthatták, valamint több ügyességi próbán is összemérhették képességeiket.

A díjakat Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Juhász Gábor tűzoltó hadnagy, a XVIII-XIX. kerület katasztrófavédelmi megbízottja adta át a csapatoknak. Az általános iskolások versenyében a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola lett az első, míg a középiskolásoknál a Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola csapata győzött, így ők képviselhetik Kispestet a felmenő rendszerű verseny fővárosi fordulójában április 22-én, a Hajógyári-szigeten. Második helyezést ért el a Kós Károly Általános Iskola és a Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Szakiskola csapata, a harmadik helyezést az Erkel Ferenc Általános Iskola és a Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium diákjai szerezték meg.