HÍREK  2015. június 25.      1,235
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Preventív egészségnapot tartottak időseknek

Senior preventív egészségnapot rendezett az idősklubok tagjai számára a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat csütörtökön a József Attila utcai Nyugdíjasházban. Öt előadással és tucatnál több vizsgálattal, tanácsadással várták a nyugdíjasokat. A rendezvényt Kispest Önkormányzata, a Hunyadi Patika és a kerületi közétkeztetést bizotsító Pensió Kft. támogatta.

Preventív egészségnapot tartottak időseknek
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Köszöntőjében Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat vezetője elmondta, hatodik éve tartanak egészségnapokat, ez a kilencedik ilyen, az életminőség javítását szolgáló rendezvénye a szolgálatnak. Vinczek György alpolgármester arról beszélt, hogy az egészség megőrzése mellett legalább olyan fontos a gondoskodás és a figyelem, a valahová tartozás érzésének erősítése.

A délutánig tartó egészségnapon öt előadást hallgathattak meg a vendégek. Marticsek János rendőr alezredes, bűnügyi osztályvezető, Börcsök Gáborné százados és Sütő Antal nyugállományú alezredes baleset-és bűnmegelőzésről beszélt, és látta el hasznos tanácsokkal az időseket. Romhányiné Kovács Mária gerincterapeuta a helyes testtartás jelentőségéről, a gerincbántalmak megelőzéséről tartott előadást. Az SOS Központ képviseletében Takács Tamás a cég mobil segélyhívó szolgáltatását mutatta be. A Hunyadi patikából Schmidt Mónika homeopátiás előadást tartott, a szezonális alternatív gyógymódokról a BOIRON Kft képviselője beszélt.

Voltak kreatív és kézműves foglalkozások, Nick Árpád erőemelő bajnok zenés mozgásmatinét tartott, 14 helyszínen tanácsadás és az egészség megőrzését segítő ingyenes szűrővizsgálatok (orvosi tanácsadás, audiológiai szűrővizsgálat, dietetikai tanácsadás, vércukor- és koleszterinszint mérés, vérnyomás ellenőrzése, podoszkópos talpvizsgálat, gyógymasszázs, szemészeti vizsgálat, kéz- és lábápolási bemutató, diabétesz tanácsadás, testanalízis, Bioptrom-lámpa, valamint szobakerékpár használata, gyógyteák és reformételek kóstolója, házipatika ellenőrzése) várták az időseket.