HÍREK  2015. június 26.      1,180
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kitüntetéseket adtak át a szakrendelőben

Minden évben július 1-je körül tartják az egészségügy dolgozói a Semmelweis-napot, amelyen az „anyák megmentőjére”, Semmelweis Ignácra is emlékeznek. A kispestiek egészségéért végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként ketten vehették át az önkormányzat dicsérő oklevelét és jutalmát a Kispesti Egészségügyi Intézetben tartott csütörtöki ünnepségen.

 

Kitüntetéseket adtak át a szakrendelőben
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

A Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosa elsőként köszöntötte az ünnepségen résztvevőket, az intézetben dolgozó orvosokat, szakdolgozókat és munkatársakat, valamint Dr. Kiss Anna jegyzőt, Gajda Péter polgármestert, Vinczek György alpolgármestert, Dódity Gabriella és Szujkó Szilvia önkormányzati képviselőket. Beszédében Dr. Vargha Péter, kitért arra, hogy a napi nehézségek ellenére általában békésen és jó hangulatban zajlik a munka az intézetben, amelyért köszönet jár a munkatársaknak. Nem ünneprontásnak szánta Vargha doktor, de nem hallgathatta el, hogy egyre nehezebb feltételek mellett kell biztosítani a kispestiek szakellátását, ami az elöregedő orvosi kar, a létszámgondok mellett sokszor nehéz feladat. De azért akadnak örömteli pillanatok is, és példaként említette a napokban átadott nőgyógyászati mammográfiás eszközt, valamint azt, hogy béren kívüli juttatásként ebédjegyeket kapnak az egészségügyi szakdolgozók is.

A főigazgatói köszöntő után, a hagyományoknak megfelelően az intézet legutóbb kinevezett főorvosa, Dr. Szőczei Beáta szülész-nőgyógyász tartotta az ünnepi beszédet, amelyben többek között az elismerések során sokszor méltatlanul mellőzött ápolók munkájáról is szólt a doktornő.

Az elhangzott beszédek után a város nevében Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Szujkó Szilvia, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke a kispestiek egészségéért végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként átadták az önkormányzat dicsérő oklevelét és jutalmát Kötél Miklósnénak, a Tüdőgondozó vezető asszisztensének és dr. Szabó Istvánnak, az angiológiai osztály rendelésvezető főorvosának.

Ezen kívül a Magyar Orvosi Kamara Budapesti Szervezetének elnökségétől 20 orvos, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarától egy alkalmazott, illetve a helyi Közalkalmazotti Tanácstól 10 dolgozó vehetett át jutalmat.

A polgármester, az alpolgármester és az egészségügyi bizottság elnöke az ünnepség után adta át a Kispestért Díjat Dr. Hidasi Zsuzsannának, a szakrendelő fül-orr-gégészeti osztálya főorvosának, aki a Városünnep alkalmából tartott ünnepi ülésen nem tudta átvenni az elismerést.