HÍREK  2015. július 06.      1,445
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Házirendje van a skate-parknak

Megújult a skate-park a KAC-pályán: újra használhatják a deszkások, a rolleresek, görkorisok. Lakossági kérésre a nyitva tartást mostantól házirend szabályozza.

Házirendje van a skate-parknak
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

A skate-park léte eddig sem volt zavartalan. A Vass iskola tőszomszédságában, a Móricz Zsigmond utca és Irányi Dániel utca sarkán a 2010-ben megépített parkra sokat panaszkodtak a környéken élők, ezért az önkormányzat lakossági kérésre bezárta, a gördeszkásokat pedig átköltöztette a KAC-pályára. A mostani felújítással és a házirenddel remélhetőleg végérvényesen lezárult a gördeszkapark körüli vita – mondta el Gajda Péter polgármester, amikor Kertész Csaba és Vinczek György alpolgármesterekkel ünnepélyes ceremónia nélkül átadták a felújított gördeszkaparkot a kispestieknek. A polgármester hozzátette, idén az önkormányzat csaknem 40 millió forintot fordít a terület rendbehozatalára, ami azért nagyon fontos, mert ez az egyetlen önkormányzati intézmény, amelyet a kispestiek térítésmenetesen használhatnak sportolásra. Ennek a felújítási programnak a része a gördeszkapark rendbetétele is.

A legfontosabb változás a skate-park használatánál, hogy mostantól szigorú házirend szabályozza a nyitva tartást. Így a deszkások, a rolleresek és a görkorisok naponta 10 és 16 óra között jöhetnek a parkba – mondta el lapunkban Kertész Csaba, a kerület sportéletét felügyelő alpolgármester, aki szerint erre a környéken élők nyugalma érdekében volt szükség. Szigorúan tilos viszont kerékpárokkal használni a park különböző akadályelemeit, mert azok olyan terhelést jelentenének, amelyek idő előtti állagromlást okoznának – tette hozzá.