HÍREK  2015. július 06.      1,275
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Bajnoki fordulóval avatták fel az új strandröplabdapályákat

Kispesten rendezték a Strandröplabda Magyar Bajnokság 2. fordulóját a hétvégén. Ez volt egyben a három új és az öt felújított pálya avatója is.

Bajnoki fordulóval avatták fel az új strandröplabdapályákat
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Vinczek György alpolgármester és Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöke nyitotta meg a rangos versenyt és adta át a pályákat szombaton. A Kispest Sportegyesület az MRSZ pályázatán nyert 15 millió forintból építtetett három új strandröplabdapályát a Kispesti Uszoda kertjében, valamint felújíttatta a meglévő ötöt.

Összesen nyolc pályán zajlottak a mérkőzések a hétvégén. Az országos bajnoki fordulóra rekordnevezés érkezett: a férfiaknál 23, a nőknél 20 páros lépett a hálókhoz. A férfiak mezőnyében a Meszlényi Tamás – Soós Izsák páros győzött, a női versenyt a Dömötör-Mátrai Beáta – Nagy Krisztina duó nyerte meg. A győztesek és a helyezettek Kertész Csaba alpolgármestertől és Lukács Lászlótól, az MRSZ ügyvezetőjétől vehették át az érmeket és jutalmakat.

Magyarországon egyedülálló sportlétesítmény jött létre, amely jelesre vizsgázott – mondta el lapunknak Kerekes Balázs főszervező. A Kispest SE elnökétől megtudtuk, a létesítmény alkalmassá vált arra, hogy nemzetközi versenyeknek is otthont adjon, a három új pedig fedett pályává is átalakítható. A nyolc pályán egyszerre több verseny is lebonyolíthatnak, így történt most is: a bajnoki forduló kieséses rendszere miatt a felszabadult pályákon szombaton amatőr versenyt, vasárnap pedig az U17-es Országos Kupát rendezték meg nagy sikerrel. A folytatásban a következő hétvégén az U19-es OB párosai mérkőznek meg a kispesti pályákon.

Bajnoki fordulóval avatták fel az új strandröplabdapályákat
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Fotó: Kun-Gazda László


Eredmények:
- Férfiak - eredmények - végeredmény  
- Nők - eredmények - végeredmény  
- Fiúk U17 - végeredmény     
- Lányok U17 - végeredmény