HÍREK  2015. július 07.      1,286
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újra versenyben a kispesti parkok, kertek

Nyolcadik alkalommal indul Kispest a Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen.

Újra versenyben a kispesti parkok, kertek
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

A szakavatott zsűri – Szolnoki Ferencné zöldfelületi ügyintéző, műszaki ellenőr a Kőbányai Polgármesteri Hivatalból, Hörömpő Éva, a Gödöllői Városüzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft. munkatársa, valamint Seres Vivien, a Magyar Turizmus Zrt. gyakornoka – a hétfői bejárás előtt találkozott Vinczek György alpolgármesterrel, aki röviden ismertette a városi zöldprogramot, amelynek megvalósításában és a verseny zsűrizésében Márkus Edit, a Zöldprogram Iroda vezetője és Brázainé B. Tácia, az iroda munkatársa vesz részt aktívan. A tisztább és virágosabb Kispest megteremtését célzó polgármesteri Zöldprogram 2006-ban indult, ez adja a keretét az itt folyó zöldmunkának.

Az alpolgármester kitért arra, hogy Kispest ugyan nem bővelkedik turisztikai látványosságokban, néhány „attrakció” azonban mégis figyelmet érdemel. Példaként említette a Wekerletelep egyedülálló építészeti stílusát, és az országosan is egyedülálló Fodrászmúzeumot, amelyek érdekesek lehetnek a repülőtérre érkező, a kerületen átutazó turistáknak.

A zsűri az előzetes megbeszélésen arról tájékoztatta az alpolgármestert, hogy az elmúlt évekhez képest szigorodtak a versenyfeltételek, korábban nem voltak ennyire átfogóak a vizsgálódási szempontok. A szakemberek élénken érdeklődtek Zöldprogram Iroda programjai és pályázatai iránt, bővebben kérdezték a kispesti szakembereket a most épülő IV. közösségi kertről, és elismerően szóltak a közösségek részvételéről a kerületi zöldterületek szépítésében.

A Városház térről induló és oda visszaérkező bejárás érintette egyebek mellett a tavaly átadott Ötvenhatosok terét, két közösségi kertet – az Aranykaticát és a Zengőt –, az idén avatott alkalmi parkot az Ady Endre úton, valamint az Atatürk parkot, Székelyország Tündérkertjét és a folyamatosan szépülő Templom teret.