HÍREK  2015. július 09.      1,133
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispest címere a WestEndben

Több mint 400 magyar település, köztük Kispest címere is megtekinthető a WestEnd City Centerben szerdán nyílt interaktív címerkiállításon. A tárlatot immár második alkalommal a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) közreműködésével szervezte a bevásárlóközpont. A kiállítás alkalmat kínál a magyar településeknek, hogy bemutatkozhassanak a főváros lakosságának, valamint minden hazai és külföldi érdeklődőnek, vásárlónak.

Kispest címere a WestEndben
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

A II. Címerkiállítást Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója és Gémesi György, a MÖSZ elnöke nyitotta meg. Az eseményen Vinczek György alpolgármester és Teknős Ferenc önkormányzati képviselő is jelen volt.

Kispest címere két egyenlőtlen részre osztott pajzs. A felső kék mezejében kilencfokú arany gereblyét tartó két ágaskodó arany oroszlán. Az alsó vörös mező bal oldali részében egymásra helyezve kalapács és harapófogó, jobb oldali részében gyalu, körző és derékszögelő.

A  kispestieknek is érdemes bemetrózniuk a Nyugati pályaudvarig, hiszen a kiállítás részeként egy három hónapig tartó országos nyereményjáték is indul. A játék lényege, hogy a tablókon kiállított címereken és QR-kódokon felül kiemeltek kinagyítva 87 címert, valamint külön határon túli településneveket, amiket egy rendező elv köt össze. A játékban résztvevőknek azt kell kitalálni, hogy mi az, ami „összeköti” ezeket a településeket. A Címerkiállítás 2016 nyaráig látható a WestEnd második emeletén.