HÍREK  2015. július 14.      1,224
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Közösségépítés a művészeti táborban

Közösségteremtő programokat kínál az évek óta visszatérő fiataloknak és az új diákoknak a KMO Művelődési Ház hagyományos komplex művészeti tábora Kunbaracson. A zárónap előtti gálát Vinczek György alpolgármester és Szujkó Szilvia, a kulturális bizottság elnöke is megtekintette.

Közösségépítés a művészeti táborban
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Színjátszó, színpadi tánc, kézműves-kreatív hobbi és harcművészeti altáborok működtek egy hétig Kunbaracson a KMO komplex művészeti táborában. A kispesti kultúrház tizenkét éve rendezi meg a tábort, itt minden feltétel adott a kikapcsolódáshoz és a kreatív munkához, ahhoz, hogy mindegyik művészeti ágban közös produkciók születhessenek – mondta el lapunknak Gábor Ilona táborvezető.  A KMO igazgatója hozzátette, idén mintegy kilencvenen táboroztak a kiskunsági tanyán. Harmincan – a Kinder Tojás Fesztivál győztesei – az önkormányzat 850 ezer forintos támogatásának köszönhetően vehettek részt. Az újak mellett voltak, akik minden évben visszatérnek a táborba.   

A délelőtti szakmai foglalkozásokat délután játszótéri és sportprogramok követték, a táborozók ellátogattak a kecskeméti élményfürdőbe, kirándultak egy sajtkészítő házi manufaktúrába, és megnéztek egy magánállatkertet is. Este játék, filmezés és más szórakoztató programok várták a fiatalokat. Az utolsó előtti napon tartott gálán a színjátszók, a táncosok és a harcművészek bemutatták, mit tanultak az egy hét alatt, a kézművesek pedig a táborozás ideje alatt készített tárgyaikat állították ki.