HÍREK  2015. július 23.      1,083
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Díszfákat fogadtak örökbe

Tizenkilenc díszfát fogadtak örökbe kisgyerekeiknek szülők és nagyszülők a Templom téri postahivatal és a Kispesti Kaszinó előtt a Fő utcában szerda délután. A Te is Fogadj örökbe egy fát gyermekednek! program indulása óta már csaknem 170 facsemete talált gazdára: a mostaniak mellett a Városház téren, az Atatürk parkban, a központi játszótéren, az Ötvenhatosok terén, valamint az Eötvös utca és a Kosárfonó utca közötti parkban jelzik táblák a fákon az örökbefogadó kisgyerekek nevét.

Díszfákat fogadtak örökbe
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Köszöntőjében Gajda Péter polgármester elmondta, a mintegy 170 örökbe fogadott fa is jelzi, mennyire népszerű a 2011-ben indított kezdeményezés Kispesten. Ennyi szülő, nagyszülő tartotta fontosnak, hogy kisgyerekével részt vegyen az önkormányzat Zöldprogramjában, és tegyen azért, hogy zöldebb és szebb legyen a kerület. A polgármester Vinczek György alpolgármesterrel együtt adta át az emléklapokat és a kis locsolókannákat a 19 örökbefogadónak.

Ezúttal Bódis Liza, Bódis Luca, Bognár László, Borsodi Andor, Gaján Attila Ferenc, Gaján Izabella Edit, Hámori-Molnár Olivér, Juhász Teodor Tamás, Lackner Nóra Barbara, Oláh Csenge, Oláh Péter Viktor, Posztobányi Luca, Rádi-Szabó Péter, Sági Pál, Szabó Zsófi Noémi, Szekeres Merse Olivér, Tímár Bettina Alexandra, Tőkési László Béla és Varju Levente lett „gazdája”a nevével ellátott facsemetének.