HÍREK  2015. augusztus 26.      1,390
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult a Vas Gereben utcai járda

Csaknem teljes hosszában megújult a Nádasdy utca és a Zalaegerszeg utca közötti járdaszakasz a Vas Gereben utcában. Jövőre egészen a Nagykőrösi útig folytatódik a járdarekonstrukció.

Megújult a Vas Gereben utcai járda
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A töredezett, rossz állapotban lévő járdaszakasz miatt a lakók és az ott működő szolgáltatók is panaszkodtak, ezért halaszthatatlanná vált a felújítása – mondta el lapunknak Varga Attila, a körzet önkormányzati képviselője, aki augusztus 19-én Gajda Péter polgármesterrel együtt tekintette meg a járdaépítést.

A Vas Gereben utcai munkát a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda koordinálta: a Nádasdy utca és a Zalaegerszeg utca között mintegy 140 méter hosszan, az eredeti 2 méteres szélességben újult meg a járda. Megmaradt a régi járdakeret, az alapot – ahol kellett – kijavították, és erre került rá az új aszfaltréteg. Mintegy 4 millió forintot fordított az önkormányzat a közel 300 négyzetméteres szakasz felújítására. 

Megtudtuk, két kisebb szakasz kimaradt a munkából. A rövidebb, 10 méteres rész a napokban elkészül, a másik felújítására tavasszal kerül sor. Jövőre a Zalaegerszeg utca és a Nagykőrösi út közötti járdaszakasz is teljesen megújul.