HÍREK  2015. szeptember 01.      1,604
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megkezdődött a 2015/2016-os tanév

Hagyomány, hogy minden évben más-más kispesti iskolában tartják a kerületi központi tanévnyitót. Ezúttal a Pannónia iskola adott otthont az eseménynek. Kispest polgármestere innen köszöntötte a kerület mintegy 4000 iskolását – köztük a Pannónia 54 új diákjával együtt a tanulmányaikat most kezdő ötszáz elsőst –, szüleiket és a kispesti pedagógusokat.

Megkezdődött a 2015/2016-os tanév
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Gajda Péter beszédében kitért arra, hogy bár a kerületi önkormányzatnak már évek óta nem feladata az iskolák szakmai felügyelete, mégis a kispestiek érdekében sokat fordít az államilag alulfinanszírozott intézmények működtetésre, és törekszik a zökkenőmentes együttműködésre a fenntartóval. Nyáron az önkormányzati lehetőségeknek megfelelően megtörtént az épületek karbantartása, így zavartalanul kezdődhet a tanév – mondta. A polgármester kiemelte, hogy ezen kívül az önkormányzat idén is minden alsó tagozatosnak biztosította a füzetcsomagokat és jelentős támogatással járul hozzá a közétkeztetéshez is.

A polgármester ez alkalommal jelentette be, hogy hosszas előkészítő munka után idén megkezdődhet aPannónia iskola tetőterének beépítése, amely hat újabb tanteremnek ad majd helyet.

Somogyi Gábor igazgató megköszönte, hogy a négyszáz gyerek oktatását végző intézmény iskolaépülete ily módon bővülhet, mert mint mondta, már nagyon szűkösen vannak, megoldatlan az iskolakönyvtár helyzete és hiányzik az orvosi szoba is. Köszöntő beszédében az iskolaigazgató visszatekintett a nyári táborok mozgalmas és élményekkel teli napjaira. Külön szólt a 8. osztályosokhoz, akiknek idén a legfontosabb feladata a középiskolába való bejutás, amely komoly erőpróba lesz számukra. Ehhez az iskola minden szakmai segítséget megad majd, de a gyerekeknek bizony „bele kell húzni” – fogalmazott.

A tanévnyitó utolsó mozzanataként az elsős gyerekek versekkel köszöntötték iskolájuk közösségét, majd a nyolcadikosok jelképesen a Pannónia Diákkör tagjaivá fogadták őket.