HÍREK  2015. október 03.      1,423
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Városkommunikáció Kispestről fiataloknak

Kispesten tartotta harmadik városkommunikációs mesterkurzusát a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont. A hétfőtől péntekig tartó kurzuson a 3-4 fős kommunikáció, geográfus, építőmérnök és tájépítész hallgatókból álló csapatoknak tervet kellett készíteniük Kispest külső kommunikációjához, amelynek központi eleme Kispest, mint „jó hely” bemutatása a más kerületekben lakó fiataloknak, különös tekintettel a megújult közterületekre, a sportos, aktív életmódot támogató beruházásokra.

Városkommunikáció Kispestről fiataloknak
A képre kattintva galéria nyílik. (23 kép)

Hétfőn Kispesttel ismerkedtek a csapatok, alapinformációkat kaptak a kerület adottságairól, értékeiről, a fejlesztésekről és ezek kommunikációjáról. Kedden és szerdán a Budapesti Műszaki Egyetemen városfejlesztésről, városmarketingről és kommunikációról hallgattak előadásokat, csütörtökön önálló csapatmunkát végeztek. Péntekre kellett elkészíteniük a városkommunikációs terveket.

Vinczek György alpolgármester köszöntője után – amelyben külön megköszönte a Magyar Urbanisztikai Tudásközpontnak, hogy Kispestre hozta a programot – mind az öt csapat 10-10 perces prezentációban is bemutatta saját munkáját. A zsűriben mások mellett Kertész Csaba alpolgármester, Berencz Ibolya főépítész, Márkus Edit, a Zöldprogram, Vadon Etelka, a Társadalmi Kapcsolatok, Nagy Endre a Kommunikációs és Guzmics Zsombor, az Építéshatósági Iroda vezetője figyelte és értékelte a terveket. A három legjobb tervet a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásából díjazta a szervező Magyar Urbanisztikai Tudásközpont. A díjakat és az önkormányzat ajándékait Kertész Csaba alpolgármester adta át a csapatoknak. Ötödik helyezett lett a City-Zen, negyedik helyezést ért el a KVKP csapata. A The Onion Theory harmadik lett, és 100 ezer forintot kapott, második helyezett lett, és 200 ezer forint jutalmat kapott a Flow City Group. A mesterkurzust az Egy Kis Pest nyerte, a 300 ezer forintos fődíj mellett Kispest különdíját is megkapta a csapat: 4 napot tölthetnek az önkormányzat káptalanfüredi üdülőtáborában.

A kerület főépítésze lapunknak elmondta, néhány nap alatt használható terveket készítettek a fiatalok, mindegyikben szerepelt a fiatalok Kispestre vonzása, az, hogy szeressék meg a várost; a lehetőségek, a jó tömegközlekedés és a programok miatt érdemes ide jönni. Olyan 3 éves projektek születtek, amelyekkel lehet népszerűsíteni Kispestet, és még ebben a ciklusban megvalósíthatók – fogalmazott Berencz Ibolya.