HÍREK  2015. október 05.      1,635
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Jól sikerült az elhalasztott Mihály-napi búcsú

Több ezren is kíváncsiak voltak az esős idő miatt egy héttel később, szombaton megtartott őszi nagyrendezvényre, a Mihály-napi búcsúra.

Jól sikerült az elhalasztott Mihály-napi búcsú
A képre kattintva galéria nyílik. (27 kép)

A remek hangulatú nyárbúcsúztató rendezvény hagyományos programelemei, a vásár, a kosaras-körhinta, a kézművesek és az állatsimogató mellett idén a népi hagyományok felelevenítése került a középpontba. Ezért a Kispesti Kaszinó udvarán volt mézeskalácssütés, csúzlival lövés, virgonckodó játszópark, népi óriásjátékok. A búcsút rendező KMO igazgatója szerint jó döntést hoztak, amikor az esősre forduló szeptember végéről egy héttel későbbre halasztották az idei Mihály napi búcsú megtartását. Gábor Ilona a szervezett programokról elmondta: folyamatosan érkeztek a térre a kispestiek, de a legnépszerűbb előadások, bemutatók alatt bizony megtelt a Templom tér. Fergeteges sikert arattak a kerületi nemzetiségi műsorok (szerb, román, örmény, cigány), de sokan táncra perdültek Janza Kata és Egyházi Géza énekesek műsorára. Színpadra léptek még a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, az Obsitos Fúvószenekar és Dolák-Saly Róbert.

A búcsúba a nap során többször is kilátogató Gajda Péter polgármester a program záróeseményei előtt köszönte meg a kispestieknek, hogy észrevételeikkel, javaslataikkal, sokszor kritikáikkal segítik az önkormányzat munkáját.

A rendezvényt Bognár Szilvia és az etNOE zenekar koncertje, valamint tűzzsonglőrök műsora zárta.