HÍREK  2015. november 26.      1,394
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújul a Csaba köz és a parkoló a szakrendelőnél

A hosszúra nyúlt kedvező őszi időjárást kihasználva folyamatosan végzik a felújítási munkákat a kerület fenntartásában lévő közterületeken. A Csaba köz teljes felújítása a Kispesti Egészségügyi Intézet Batthyány utca felőli parkolójának átépítése még ebben az évben elkészül.

Megújul a Csaba köz és a parkoló a szakrendelőnél
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

A tervek szerint az év végére elkészül a Kispesti Egészségügyi Intézet Batthyány utca felőli parkolójának felújítása, de ezzel párhuzamosan folyik a Petőfi utca felőli rész felújításának tervezése is. A jelenlegi munkákra több mint 4 millió forintot terveztek az idei költségvetésben.  Ezen kívül befejeződik a régóta várt teljes felújítás a wekerlei Csaba közben is, amelyre várhatóan 20 millió forintot költ az önkormányzat – mondta el Gajda Péter polgármester azon a szerdai műszaki bejáráson, amelyen Kertész Csaba alpolgármesterrel közösen nézték meg a végéhez közeledő beruházásokat.

A Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda Városüzemeltetési csoportjának megbízott vezetőjétől, Bakos Gézától kapott információk szerint a Batthyány utcai parkolóban 12 gyephézagos betonlap-burkolatú autóbeálló készül úgy, hogy a meglévő fák meghagyása mellett a jelenleg használt aszfaltjárda szerkezete részben változtatás nélkül beépül a parkolók területébe. A parkoló az iroda és az intézmény közös egyeztetése után készíttetett tervek alapján épül.

A Csaba köz teljes felújítását (út, járda, csapadékvíz-elvezetés) évek óta tervezte az önkormányzat. Most a meglévő szerkezet teljes elbontásával kerítéstől kerítésig készül el az új aszfaltburkolat. Hosszirányban öt csapadékvíz-szikkasztó kutat is elhelyeznek az útburkolatban.