HÍREK  2015. november 30.      1,195
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fotósulisok tárlata a KMO-ban

Szabad szemmel címmel a művelődési ház Fotósulijának hallgatói állítják ki képeiket január közepéig az Előtér-galériában. Február elején indul a KMO új, harmadik fotóstanfolyama.

Fotósulisok tárlata a KMO-ban
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Horváth Péter fotóművész 2015-ös Fotósulija ért véget a pénteken nyílt tárlattal. A kiállító hét amatőr fotóst – Farmati Esztert, Geissler Jenőt, Gyöngyösi Krisztinát, Kajtár Tímeát, dr. Orosz Szabolcsot, Rácz Attilát, Vidráné Martincsevics Ritát – és a közönséget köszöntő Forgon Miklós művelődésszervező jó kezdeményezésnek nevezte a fotótanfolyamot, amely már a második kurzusához érkezett idén, sőt február 6-án a harmadik tanfolyamot is elindítja a KMO.

A tárlatot Vinczek György alpolgármester nyitotta meg. Azt mondta, a Fotósuli segít megismerni az alapokat, a fényképezőgépet, és egy-egy téma kidolgozását alaposabban is kipróbálhatják a hallgatók. Beszédét egy Robert Capa-idézettel zárta: „Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel.” Úgy fogalmazott az első, 2014-es kurzus „diákja”, hogy túl a fizikai közelségen, lelkileg is közel kell kerülni a helyzethez, témához. Azt kívánta, a most végzettek se hagyják abba a hobbit, jöjjenek a művelődési házban alakult fotókörbe.

A második Fotósuli február 6-án indult, a 10+2 alkalmas tanfolyam végigvezette a hallgatókat fotózás alapjaitól a legmodernebb digitális technikákig, rengeteg fotóval bemutatva a híres fotográfusok műhelytitkait. Voltak műtermi gyakorlatok, rendeztek fotósétákat, közösen értékelték az elkészült képeket.