HÍREK  2015. december 01.      1,763
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepi fények Kispesten

Trombita-hívójel hangjaira már hatodik alkalommal gyúltak fel Kispest adventi és karácsonyi díszkivilágításának fényei a Templom téren hétfő délután. A közös lampionos felvonulás a központi játszótéren ért véget, ahol a gyerekek találkozhattak a Mikulással, a krampuszokkal, de volt színházi előadás és meglepetés is.

Ünnepi fények Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (21 kép)

Az idei felvonulás a kispesti Templom téren kezdődött, ahol Gajda Péter polgármester, Deák László, a Kispesti Evangélikus Gyülekezet lelkipásztora, Gyetván Gábor, a Kispesti Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosa, Harkai Ferenc Csaba, a Kispesti Központi Református Egyházközség lelkipásztora, valamint az önkormányzat képviselői várták a résztvevőket.

Gajda Péter a közös lámpagyújtás előtti percekben elmondta, hogy ezt a közös eseményt minden évben várják a kispestiek, új színt vitt a város életébe.  Rövid beszédében kitért arra, hogy az advent lehetőséget ad arra, hogy többet tudjunk foglalkozni a családdal, a szülőkkel, a nagyszülőkkel, az ismerősökkel, a barátokkal, és boldog szívvel várjuk az előttünk álló ünnepet. Ezt követően gyerekek gyűrűjében kapcsolták fel közösen a fényeket a Templom téren.

Gyetván Gábor plébánosa néhány mondatban arról beszélt, hogy  az advent idején tartó csaknem egy hónapos várakozásra, és arra a pillanatra, amikor a várakozást felváltja az ünnep, amelynek lényegét a boldogság, a család és a békesség adja.

A központi játszótérre tartó menetet rezesbanda és gólyalábas tűzzsonglőrök kísérték, a játszótéren fellobbant az első gyertya lángja a város óriási adventi koszorúján.

A gyerekek legnagyobb örömére a Mikulás ruháját a világ- és Európa-bajnok kispesti erőemelő, Nick Árpád öltötte magára, aki segítőivel, a krampuszokkal szaloncukrot osztott a gyerekeknek. A hűvösödő, ám de annál jobb hangulatú délután a Portéka színpad a Decemberi csillagok című előadásával ért véget.