HÍREK  2016. január 19.      1,886
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egészséges óvodások

Az egészséges életmóddal ismerkedtek a kispesti óvodások a Forrásházban rendezett két félnapos ovis egészségprogramon. A rendezvényt Kispest Önkormányzata és a Pensio Kft támogatta.

Egészséges óvodások
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Mintegy 10 éves múltra tekint vissza a Kispesti Óvodások Egészségnapja, korábban egynapos volt, és a Puskás iskola emeletén, a régi pedagógiai intézetben tartottuk, most először a Forrásház biztosított helyet és kulturált körülményeket a rendezvénynek – mondta el lapunknak Szücsné Juhász Csilla, az Árnyas óvoda vezetője, aki Bánáti Tibornéval, a Gyöngykagyló óvoda vezetőjével, mint munkaközösség-vezetők szervezték a hétfő és kedd délelőtti eseményt. Hozzátette: a kispesti óvodákban mindennapos az egészségnevelés, nagy hangsúlyt fektetnek a testi higiéniára és a lelki egészségre is. Az egészségnap ennek a törekvésnek a megerősítése egy élményekben gazdag rendezvénnyel.

A tizenkét önkormányzati működtetésű kispesti óvoda mindegyikéből 30-30 ovis vett részt a programokon. A kisgyerekek különböző „állomásokon” ismerkedhettek az egészséges életmóddal. Először játékos tornán vettek részt, amelyet Dufek János, az Eötvös iskola testnevelője tartott, majd a mozgás után Godányiné Neumark Mária dietetikus vezetésével játékos formában ismerkedtek az ételpiramissal, és egészséges ételeket kóstolhattak. A harmadik állomáson a szájhigiéniáról és a fogmosás fontosságáról esett szó, míg az utolsó helyszínen hangszerterápia várta a gyerekeket: különleges hangszerekkel ismerkedhettek és ki is próbálhatták azokat.

Az óvodások egészségrendezvényét hétfőn Dr. Hiller István országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke és Bogó Józsefné önkormányzati képviselő, kedden Burány Sándor országgyűlési képviselő és Dódity Gabriella önkormányzati képviselő is meglátogatta.