HÍREK  2016. január 20.      1,430
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Közművelődési dolgozókat köszöntöttek

A kulturális területen végzett kiemelkedő munkájáért Babainé Boros Katalin, a KMO korábbi gazdasági vezetője kapott elismerést a magyar kultúra napja alkalmából rendezett mai ünnepségen a KMO Művelődési Házban. A kispesti kulturális intézmények és a hivatal munkatársai mellett a városvezetők, Gajda Péter polgármester és Vinczek György alpolgármester, dr. Kiss Anna Jegyző, dr. Béja Julianna aljegyző, valamint Szujkó Szilvia, Bogó Józsefné, Dódity Gabriella, Fekete László és Teknős Ferenc önkormányzati képviselők vettek részt a rendezvényen.

Közművelődési dolgozókat köszöntöttek
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Gajda Péter polgármester köszöntőjében elmondta, a kulturális bizottság javaslatára 2011 óta ad át díjat az önkormányzat a kiemelkedő közművelődési tevékenységért, egyben köszönetet mond a kerületi intézmények dolgozóinak a fontos és felelősségteljes munkáért. Hozzátette, az önkormányzat idén is erején felül biztosít forrást a magas színvonalú kulturális élet érdekében.

A kulturális ágazatot felügyelő alpolgármester azt a kívánságát osztotta meg a vendégekkel, hogy a jövőben szélesebb körben ünnepeljék a közművelődésben dolgozókat, mások is örüljenek annak, hogy az önkormányzat díjazza őket. Vinczek György arról beszélt, hogy a kulturális programok oldhatják a napi feszültséget, ezért szükség van rájuk. Felelősségünk van abban, hogy a kulturális élet magas színvonalon működjön – hangsúlyozta.

Idén már ötödik alkalommal adták át a Tihanyi Viktor szobrászművész tervei alapján készült emlékplakettet. A közművelődésében végzett kiemelkedő munkájáért ezúttal Babainé Boros Katalin, a KMO korábbi gazdasági vezetője, nyugdíjazása óta az intézmény külsős segítője, információs munkatársa vehette át az elismerést a polgármestertől, az alpolgármestertől és Szujkó Szilviától, a kulturális bizottság elnökétől..

Az ünnepség második részében Joós Tamás énekmondó, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ vezetője adott műsort énekelt, megzenésített versekből. A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.