HÍREK  2016. április 24.      1,279
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Születésnapos autóvadászok

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte a Dél-Pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület szombaton az önkormányzat Katona József utcai sporttelepén. Rátkay Andrea és Kertész Csaba alpolgármesterek, valamint Pella László nyugalmazott rendőr dandártábornok, a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány elnöke is részt vett az eseményen.

Születésnapos autóvadászok
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

A Budapesti Polgárőr Szövetség képviseletében dr. Hegedűs György köszöntötte a kispesti autóvadászokat, majd oklevelet vehettek át több éves munkájukért a polgárőrök. Az önkormányzat ajándékát Rátkay Andrea adta át Somodi Roland elnöknek.

A 14 polgárőrrel (négyen tiszteletbeli tagok) működő egyesület a tavalyi évben több mint 2000 óra szolgálatot látott el – több mint kétszer annyit, mint 2014-ben –, csaknem 4000 kilométert tettek meg, ez a másfélszerese az előző évinek. Többek között részt vettek gépjármű-felderítésben Kispesten (több mint 75 000 autót ellenőriztek), biztosítottak kerületi iskola rendezvényeket, focimeccseket a kerületi rendőrség felkérésére, önkormányzati rendezvényeket, futóversenyt, járőröztek a Városünnepen. Szolgálatban voltak Halottak napján a Kispesti Temetőben, biztosították körmenetek útvonalát, irodai ügyeletet láttak el. A Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel több rendezvényen egymást segítve látnak el szolgálatot.

Tavaly ősszel nagy előrelépés történt az egyesület életében: irodát kaptak a Csokonai utca 16.-ban, ahol szerdánként 18-20 óráig várják a környék lakóit. Tanáccsal látják el őket, valamint az illetékes szervek (önkormányzat, rendőrség, rendészeti központ) felé továbbítják a bejelentéseket. És természetesen folyamatosan várják az új tagokat soraikba.