HÍREK  2016. május 05.      1,464
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Javították az utat a víztorony előtt

Mintegy 130 négyzetméteren javíttatta ki az önkormányzat a Vak Bottyán utca aszfaltburkolatát a víztorony előtt: 1,2 millió forintba került a munka.

Javították az utat a víztorony előtt
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Kispest polgármestere ma a helyszínen tekintette meg a munkát. Mint lapunknak beszámolt róla, a környék lakóinak és a víztoronyban lévő irodaház bérlőinek is régi igénye volt a leromlott állapotú, töredezett aszfalt javítása, ráadásul esőben kisebb tavacska képződött a víztorony előtt. Gajda Péter elmondta, mintegy 130 négyzetméteren javíttatta ki az önkormányzat aszfaltburkolatot és közel 50 méteren az útszegélyt a Vak Bottyán utcában.  A munka 1,2 millió forintba került, ezzel a javítással megoldódik a csapadékvíz elvezetése a víztorony előtt. A parkoló rendbetétele nem az önkormányzat feladata, hiszen a murvás terület a Pilisi parkerdő tulajdonában van – tette hozzá.

A polgármestertől megtudtuk, az utak karbantartására, javítására szánt éves keretből eddig körülbelül 14 millió forintot használt fel az önkormányzat, még 26 millió forint áll rendelkezésre. Ebből az összegből javítják majd ki többek között Hagyományos Kispesten a Mészáros Lőrinc utcai „kisközért” előtti útszakaszt, valamint a burkolatot a Wesselényi utcában, illetve az Irányi és a Móricz utca sarkán. Az önkormányzati út- és járdahálózat karbantartására, javításra, építésére idén mintegy 100 millió forintot tud fordítani az önkormányzat.