HÍREK  2016. május 10.      1,081
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Majdnem teljesen csatornázott a kerület

A Kosárfonó utcában az Üllői út Kossuth tér között 250 méter, Derkovits Gyula utcában az Irányi utca és Könyvkötő utca közötti részen végzett legutóbbi mintegy 500 méternyi csatornaszakasz felújítása után, valamint a Vak Bottyán utcai hálózatbővítéssel mára már szinte teljes Kispest szennyvízcsatorna-hálózata.

Kispesten csaknem 5260 méter hosszú, úgynevezett egyesített rendszerű a szennyvízhálózat. Az önkormányzat a csatornarákötésekhez nem kért a lakóktól közmű-hozzájárulást, ennek önrészét, 6 százalékot, átvállalta – tudtuk meg Patek Gábortól, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetőjétől. Az irodavezető elmondta, a biztonságos és folyamatos szennyvízelvezetés érdekébe, a Fővárosi Csatornázási Művek által az elmúlt időszakban végzett bővítéssel mára több mint 95 százalékos, a lakott területeken pedig teljes a csatornahálózat.

2013-2014 között a kerületben 35 útszakaszon, 2762 kilométer hosszan, 139 lakás rákötésével, 2015-ben pedig a Vak Bottyán utcában 780 méter hosszan, 21 lakás rákötésével bővült a hálózat. Az elkövetkező 2-3 évben, a fővárosi csatornahálózat-bővítés következő ütemében Kispestnek is pályáznia kell további forrásokra a fejlesztéshez, mert a Kispest alatt húzódó vezetékek műszaki állapota és kapacitása nem mindenhol megfelelő, így egy-egy nagyobb, monszunszerű eső bizony olykor komoly gondokat okoz – sorolta a legfontosabb tennivalókat az irodavezető. 

vizes-utca01