HÍREK  2016. május 11.      1,381
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Három idős kispesti asszonyt köszöntöttek

Tóth Georgiát, Molnár Istvánnét és Pados Jenőnét köszöntötték a kerület vezetői 90. születésnapjuk alkalmából.

Három idős kispesti asszonyt köszöntöttek
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Tóth Georgiát diabetikus tortával, virággal és a miniszterelnök emléklapjával köszöntötte Vinczek György alpolgármester hétfőn. Györgyi néni 1926. május 6-án született Alsóhalason, sokgyermekes családban. A 9 gyermek közül ő volt a legkisebb lány. Szakközépiskolát végzett, később varrónőként dolgozott. 1945-ben a lakhelyéhez közeli erdőben rejtőzködő magyar katonáknak civil ruhát vitt, akik ezekben a ruhákban tudtak visszajönni Magyarországra.

Három idős kispesti asszonyt köszöntöttek
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Molnár Istvánnét Kertész Csaba alpolgármester köszöntötte kedden, gesztenyetortával, virággal és a miniszterelnök emléklapjával. Márta néni 1926. május 10-én született Budapesten. Édesapja a Hofherr-Schhrantz Gépgyárban (később Vörös Csillag Traktorgyár) kapott szolgálati lakást, itt is laktak. 1947-ben ment férjhez, 2 gyermeke született. Márta néni 1964-től 17 éven keresztül a Mechanikai Mérőgyár Szépvölgyi úti részlegén dolgozott, innen is ment nyugdíjba.

Három idős kispesti asszonyt köszöntöttek
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Pados Jenőnének Vinczek György alpolgármester és Huszár Erzsébet idősügyi tanácsos gratulált, és adta át a diabetikus csokoládétortát, a virágot és a miniszterelnök emléklapját. Erzsike néni Tatabányán született 1926. március 15-én. Édesapja bányászként dolgozott. Kispestre, a Lehel utcába 1948-ban költöztek, rá egy évre pedig a Wekerlére. Férje az Operaház első oboistája volt, fia Németországban klarinétos, lánya a BM szimfonikus zenekarában játszott. Erzsike néni szabadidejében tévét néz, illetve rejtvényt fejt.