HÍREK  2016. május 23.      1,602
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Jótékonysági nap a Tündérkertben

Az árva erdélyi gyerekeket segítő Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára gyűjtöttek adományokat a Székelyország Tündérkertje Látványpark szombati kulturális rendezvényén. A Jótékonysági nap alkalmával szentelte fel Böjte Csaba ferences szerzetes az egy éve működő tündérkertet.

Jótékonysági nap a Tündérkertben
A képre kattintva galéria nyílik. (16 kép)

A program védnöke, Kispest polgármestere köszöntőjében elmondta, az önkormányzat több mint másfél millió forinttal, valamint kedvezményes havi bérleti díjjal támogatta a kert kialakítását. Gajda Péter hangsúlyozta, bízik abban, hogy a kerttel olyan új kulturális színtere született Kispestnek, amelyre mindenki büszke lehet. Egyben megköszönte a képviselőknek, hogy támogatták a park létrejöttét, és Bacsó Andrásnak a megvalósítás érdekében végzett munkát. Ezt követően a polgármester és a tündérkert megálmodója együtt vágták át a nemzeti színű szalagot. Spontán testvérvárosi felkérést is kapott a polgármester a rendezvényen fellépő balánbányai táncosoktól. Gajda Péter elmondta, régóta tervez testvérvárosi kapcsolatot az önkormányzat egy székelyföldi településsel, ezért nyitott az együttműködésre.

A Székelyország Tündérkertje Egyesület elnöke, a szomszédos Bujdosó Székely vendéglő vezetője, Bacsó András lapunknak elmondta, a park Székelyföld kultúráját, értékeit kívánja bemutatni az érdeklődőknek, óvodásoknak, iskolásoknak.

A Székelyország Tündérkertje Látványparkot Böjte Csaba ferences szerzetes szentelte fel. Részt vett a rendezvényen a 2013-ban elhunyt legendás székelyföldi hegymászó, Erős Zsolt édesanyja is, az Erőss Zsolt-mászófalat a „Hópárduc” gyermekeinek – Erőss Gerda és Erőss Csoma – közreműködésével avatták fel. Az egész napos kulturális programban írók, költők, előadóművészek, táncosok léptek a közönség elé.