HÍREK  2016. május 25.      1,610
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újabb tanévet zárt a Szenior Akadémia

A hatodik félévét zárta a Kispesti Szenior Akadémia. A 2013 szeptembere óta zajló programsorozat keretében a kerületi önkormányzat a Zsigmond Király Főiskolával közösen ingyenes tanulásra hívja, várja az ötven év felettieket. A most zárult kurzusra csaknem 220-an jelentkeztek, a „legszorgalmasabb” 80 hallgató ez alkalommal is oklevelet kapott.

Újabb tanévet zárt a Szenior Akadémia
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Kertész Csaba alpolgármester köszöntötte az utolsó előadáson résztvevőket, és kiosztotta a legtöbb előadásra járó hallgatókat megillető elismerő okleveleket. Az alpolgármester az ünnepélyes tanévzárón elmondta, ennek a korosztálynak, amelyhez már ő is tartozik, bizony nem is olyan egyszerű reagálnia a gyorsan változó mai világra. Ebben segít az önkormányzat, amikor megszervezi a szenior akadémiát és azokat a nyelv- és számítógépkezelő-tanfolyamokat, amelyek új és korszerű ismereteket adnak. 

A programok főszervezője és az egyes foglalkozások előadója, a Zsigmond Király Főiskola tanára, Jászberényi József itt jelentette be, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma kitűnő lehetőséget látva a programsorozatban, fővédnökséget vállalt ezen oktatási forma felett. Ez azt jelenti – mondta, hogy egyre több helyszínen lesznek majd szenior akadémiák az országban. Jászberényi József most is elismerően szólt az önkormányzat támogatásáról, amellyel az első szóra a kezdeményezés mellé állt, és így mára a kispesti szenior akadémia a harmadik legnépszerűbb és a leglátogatottabb. Egy-egy előadáson hatvan résztvevőnél soha sem volt kevesebb hallgató. Ez annak is köszönhető, hogy az egyes találkozók témáit a korosztályt leginkább foglalkoztató kérdésekből állították össze.