HÍREK  2016. július 12.      1,399
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Gála a művészeti táborban

Élményekkel gazdagodva hagyták el a fiatalok a KMO Művelődési Ház kunbaracsi komplex művészeti táborát, amely évről-évre közösségteremtő programokat kínál a résztvevőknek. A táborzáró gálát Vinczek György alpolgármester és Szujkó Szilvia, a kulturális bizottság elnöke is megtekintette.

Gála a művészeti táborban
A képre kattintva galéria nyílik. (26 kép)

Színpadi tánc, kézműves-kreatív hobbi, színjátszó és harcművészeti (kung-fu) altáborok működtek 10 napig a kiskunsági tanyán. A KMO 25 éve rendezi meg a tábort, 13 éve Kunbaracson, ahol a háborítatlan természetben minden feltétel adott a kikapcsolódáshoz és a kreatív munkához. Minden olyannak részesei lehettek a gyerekek, ami távol esik a városi léttől – mondta el lapunknak Gábor Ilona táborvezető. A KMO igazgatója hozzátette, idén már csaknem százan táboroztak, köztük harmincan a Kinder Tojás Fesztivál győztesei, akik az önkormányzat támogatásának köszönhetően vehettek részt.

A délelőtti szakmai foglalkozásokat délután szabadidős és sportprogramok követték, este játék, filmezés és más szórakoztató programok várták a fiatalokat. Az utolsó előtti napon rendezett gálán a színjátszók, a táncosok és a harcművészek is bemutatták, mit tanultak, a kézművesek pedig a 10 nap alatt készített tárgyaikat állították ki.