HÍREK  2016. július 26.      1,187
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Óriás társasjátékozás a napközis táborban

A Tengerecki Alapítvány jóvoltából kedden a társasjátéké volt a főszerep a napközis táborban a Vass iskola udvarán. A játékok különlegességét az adta, hogy azokat „nagyban”, a tábor kertjében, a földre fektetett óriás táblákon játszották, a bábukat pedig a gyerekek élőben helyettesítették.

Óriás társasjátékozás a napközis táborban
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Óriás ügyességi és kreativitást fejlesztő játékokat hozott a Tengerecki Alapítvány idén a kerületi napközis táborba. A négy társasjáték moderálását a tábor pedagógusai végezték. A 270 ezer forintos lehetőséget pályázati úton nyerte a Wekerlei Kultúrház és a napközis tábor – mondta Szabó Mária igazgató, aki szintén kilátogatott az óriásjáték-napra.

A kicsik szívesen kipróbálták az élő társasjátékozást, nekik még könnyű kedvet csinálni egy kis játékhoz – tudtuk meg Pejov Rékától, a Bolyai iskola pedagógusától, aki ebben az évben debütál a napközis táborban vezetőként. A nagyobbak is bekapcsolódtak, bár őket jobban izgatják az elektronikus „kütyük”, játékok és eszközök, de egy-egy jó pingpongcsatára bármikor szívesen verődik össze a „banda” – tette hozzá.

A kerületi napközis táborban ezen a héten csaknem 120 kispesti gyerek tölti a nyarat. A program erre a hétre is bőséges: szerdán tűzoltó-bemutató lesz a kerületi tűzoltó-parancsnokságon, csütörtökön kirándulásra indulnak Nőtincsre, pénteken pedig bemutatók egész sora, a BRFK Bűnügyi Technikai Osztálya Bűnügyi Kutyavezetői Alosztályának, a Magyar Vöröskeresztnek, a Central Wolf önvédelmi csapatnak és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tonfacsoportjának szakmai programja várja a gyerekeket.