HÍREK  2016. szeptember 13.      1,088
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kész a felújítás első üteme a Pannóniában

Elkészült a tetőtérbe vezető lépcsőház kiszélesítése a Pannónia iskolában. A tetőtér-beépítési munkálatok első szakaszára 20 millió forintot fordított az önkormányzat.

Kész a felújítás első üteme a Pannóniában
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Állami kézbe kerültek ugyan a kispesti iskolák is, az önkormányzat mégsem engedi el a kezüket, lehetőségeihez mérten segíti az intézményeket. Így van ez a Pannónia iskolával is, ahol több ütemben beépülhet a tetőtér. Az első szakaszban 20 millió forintos költséggel a lépcsőház készült el, a folytatásban a tetőtér beépítése következhet: a tanteremgondok megoldására 6 tantermet tervezünk kialakítani, ehhez viszont szükséges állami segítség is – mondta el lapunknak Kispest polgármestere azon a mai bejáráson, amelyen Vinczek György alpolgármesterrel, Kránitz Krisztiánnal, a beruházást felügyelő VAMŰSZ igazgatójával és Somogyi Gábor iskolaigazgatóval megtekintették az elkészült lépcsőházat. Gajda Péter hozzátette, tovább folytatódik az intézmények korszerűsítése, az Erkel iskola lesz a következő, ahol a világítást újíttatja fel az önkormányzat.

Kránitz Krisztiántól megtudtuk, a Pannónia iskolában augusztus 10-én kezdődött a munka és szeptember 5-én fejeződött be. Az első ütemben a tetőtérbe vezető keskeny lépcsőből vasbeton szerkezetű lépcsőházat építettek. Újra vakolták és festették a lépcsőház belső falfelületét, lábazattal együtt új burkolatot kaptak a járófelületek, javították a meglévő műkőburkolatokat és 12 új fénycsöves lámpatesttel felújították a lépcsőház elektromos hálózatát.