HÍREK  2016. szeptember 19.      1,118
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Moccantak Kispesten is

Kispesten, az Ady Endre út–Toldy–József Attila–Kazinczy utcák által határolt közparkban rendezte sportfesztiválját a Budapesti Szabadidősport Szövetség vasárnap. Kertész Csaba és Vinczek György alpolgármesterek is meglátogatták a rendezvényt.

Moccantak Kispesten is
A képre kattintva galéria nyílik. (31 kép)

A rendezvény fő eleme a sportpróba (darts, nordic walking, ergométeres evezés és kerékpár, teke, kapura lövés, sprintfutás, minigolf és krikett, floorball, célba tollas, célbadobás) volt 4 fős csapatoknak, családoknak, de „versenyen” kívül is lehetett pingpongozni, tollasozni, vagy kipróbálni a mászófalat, a slackline-t és a labdasípot. Voltak egészségügyi szűrővizsgálatok: koleszterinszint-, vérnyomás-, vércukor-, testzsírmérés, valamint diabétesz-tanácsadás, fittségi teszt, fogyatékkal élők speciális sporteszköz- és életmód-bemutatót is tartottak. A kicsiket gyermekjátszó és arcfestés várta.

A sportfesztivált a Budapesti Szabadidősport Szövetség rendezte, ők hozták az eszközöket is, a kerület a helyszínt és az ajándékokat biztosította az eseményhez – mondta el lapunknak Kertész Csaba alpolgármester, hangsúlyozva, hogy egy újabb, sporteseménnyel, színfolttal gyarapodott Kispest sportélete ezen az őszön.

A Fővárosi Szabadidősport Szövetség évente öt Moccanj!-t szervez más-más kerületekben, lehetőleg lakótelepi környezetben. Szeretünk minél közelebb menni a lakossághoz, sportolási lehetőséget biztosítunk számukra, ügyességi eszközöket mutatunk be nekik. A lényeg, hogy minél többen vegyenek részt, mozogjanak, érezzék jól magukat – mondta Farkas Ferenc elnök.