HÍREK  2016. szeptember 20.      1,251
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nem kell félni az öregedéstől…

Az önkormányzat hamarosan induló őszi, ingyenes, szeniorképzési programjának nyitányaként tartott előadást Endrei Judit a Városháza dísztermében hétfőn. A korábbi népszerű tévébemondó „Korhatártalanul – 50 után is aktívan” című előadása keretében osztotta meg gondolatait a hallgatósággal.  

 

Nem kell félni az öregedéstől…
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Az előadás kezdetén, a házigazdák nevében köszöntőt mondó Vinczek György alpolgármester beszédében kiemelte, az önkormányzat évek óta odafigyel a korosztályra. Kíváncsi nemcsak a problémájukra, hanem a véleményükre is, és segíti őket abban, hogy hasznosan, tartalmasan teljenek a nyugdíjas évek. Az alpolgármester itt mesélte el, hogy a kerületi nyugdíjasok igen aktívak, és szinte minden nap érkezik hozzá ilyen-olyan megkeresés, kérés, javaslat a helyi szervezetektől, amelyek a korosztályt érintik. A legfrissebbek közül Vinczek György a nyugdíjasok azon kívánságát emelte ki, amelyben azt kérik az önkormányzattól, hogy biztosítson lehetőséget arra, hogy a kispesti nyugdíjasok szervezetten tudjanak pingpongozni, illetve jóga-tanfolyamra járni. Ennek kapcsán itt jelentette be az alpolgármester, hogy október 4-én indul az őszi Szenior Akadémia programsorozat, illetve a már jól bevált angolnyelv-, illetve számítógép-kezelői tanfolyam. De idén újdonság, hogy lesz okostelefon-kezelői tanfolyam is az ötvenen túliaknak.

A délután nagyon várt előadója, Endrei Judit mondandója elején leszögezte, az előadással csupán „a grabancát akarja megrázni” a hallgatóságnak, és felhívni a korosztály figyelmét arra, hogy nem kell félni az öregedéstől!

A népszerű tévés úgy véli, ötvenen túl sokan úgy állnak az élethez, mintha már csak pár évük lenne hátra, pedig bőben van még néhány évtized, amelyet tartalmasan és aktívan is el lehetne tölteni. Nem az udvariasság mondatja velem, de értékmérő, hogy a kispesti önkormányzat odafigyel a korosztályra, számol az 50-60 évesekkel, és befogadja az ilyen, és ehhez hasonló előadásokat is – emelte ki Endrei Judit.

Az előadás érintette az öregedés biológiáját, az ezzel járó életmódváltozásokat, illetve mindazokat a generációs nehézségeket, amelyek a korosztályt érintik.

Érezzük jól magunkat a saját bőrünkben, hiszen ez egy csodálatos korszaka az életünknek. Nyugdíjasként vegyük elő azokat a régi álmokat, vágyakat, amelyeket aktívkorúként nem sikerült megvalósítani – búcsúzott a résztvevőktől Endrei Judit.