HÍREK  2016. szeptember 26.      1,418
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tovább szépül a Kertvárosi Idősek Klubja

Idén már összesen csaknem öt millió forintot fordított az önkormányzat a Kertvárosi Idősek Klubjának felújítására. 

Tovább szépül a Kertvárosi Idősek Klubja
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

A Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat egységeként családi házas környezetben található, tömegközlekedéssel jól megközelíthető, kertes, földszintes, régi épület felújítása a tálalókonyha, a klubhelyiségek, az elektromos hálózat, valamint új világítótestek felszerelésével 2014-ben kezdődött meg – mondta el Balázs Piroska, a szolgálat igazgatója azon az ünnepélyes délelőtti beszélgetésen, amelyen Gajda Péter polgármester, Kertész Csaba és Vinczek György alpolgármesterek, valamint Varga Attila, a szociális bizottság elnöke és Huszár Erzsébet idősügyi tanácsos vett részt. Mint azt az intézményvezető asszonytól megtudtuk, legnagyobb bánatukra az intézmény adottságai miatt nem akadálymentesíthető, ennek ellenére szívesen járnak ide a kertvárosi idősek. A klub jelenleg 41 taggal működik, legidősebbjük a 92 éves Terka néni, és 62 idős ember szociális étkeztetéséről is itt gondoskodnak. A felújítás költségeihez az intézmény maga is hozzájárult: mintegy 150 ezer forint értékben a kerítés és a korlát festését, az új függönyöket az ebédlőbe, illetve a pihenő klubszobába, a konyhába és az irodába ebből a keretből vásárolták.

A kerületi idősgondozásban résztvevő intézmények életében kisebb, nagyobb lépésekben minden évben történik valami. Például az év elején alig két hét alatt készült el az Őszirózsa Idősek Klubja világításának és csatornarendszerének felújítása mintegy kétmillió forintért – mondta el Kispest polgármestere, aki ez alkalommal is hangsúlyozta, az önkormányzat igyekszik sok mindent megtenni azért, hogy a kerületben élő idősek élete tartalmasan és nyugodt körülmények között, biztonságban teljen. Az épület VAMŰSZ általi felújítására költött 5 millió forint, amelyből tellett a nyílászárók cseréjére, a tető beázó egyharmadának felújítására, a fürdőszoba átalakítására, zuhanyzófülke kialakítására és a belső festésekre, ismét jó helyre került – tette hozzá Gajda Péter.

A szociális ügyekért felelős alpolgármester, Vinczek György tájékoztatása szerint a Kispesten élők 25 százaléka időskorú, így 14-15 ezerre tehető azoknak a száma, akik igénybe vehetik az önkormányzat által nyújtott szolgáltatásokat, az étkezést és a nappali foglalkoztatást. Érdekes módon a Kertvárosban élők közül viszonylag kevesen élnek az időseknek biztosított lehetőségekkel. Ennek okát nem tudta pontosan megnevezni, de mint jelezte, az önkormányzat szakemberei is kíváncsiak erre, hiszen a kerületben nagyon odafigyelnek arra, hogy szolgáltatásokért fizetendő árak összhangban legyenek az igénylők anyagi helyzetével, és egyetlen rászoruló se maradjon ki a szolgáltatásból magas térítési díj miatt.