HÍREK  2016. október 13.      1,394
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egészségnap nem csak nyugdíjas pedagógusoknak

Már negyedik alkalommal rendezett egészségnapot a Nyugdíjas Pedagógusok Kispesti Egyesülete a Kispesti Kaszinóban, viszont a kispestiek számára most először tették nyilvánossá.

Egészségnap nem csak nyugdíjas pedagógusoknak
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Meridián tornával indult a program Pereszteginé Gaál Zsuzsa vezetésével, majd dr. Bicsak Ágnes, a Humánszolgáltatási Iroda munkatársa tartott előadást a nyugdíjas léttel kapcsolatos mentálhigiénés problémákról. Janurik Erzsébet vezető védőnőnél vérnyomás-, vércukor- és koleszterinmérésre, Nagy Aliz természetgyógyásznál gyógymasszázsra lehetett jelentkezni, az egészségi állapotot Szabó Gergely Tamás mérte fel. Az asztalokon többféle egészséges étel várta a kóstolókat, és vásárolni lehetett mézeket, biobefőtteket, -lekvárokat, szappanokat és gyógykozmetikumokat is.

Szabó Ferencné elnöktől megtudtuk, korábban csak az egyesület tagjai számára tartottak egészségnapokat, ahol személyes tapasztalataikat cserélték ki az egészséges életmódról. A szűk körű program lakossági nyitását az önkormányzat támogatása tette lehetővé, szeretnének belőle hagyományt teremteni, és minden októberben megrendezni az egészségnapot. Szabó Ferencné azt is elmondta, hogy csütörtök délelőttönként energetizáló meridián tornára várják a kispestieket, és örülnének, ha minél többen jönnének rá a Kaszinóba.