HÍREK  2016. október 14.      1,270
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Iskolabörzén a KMO-ban

A tizenötödik sulikiállításon 25 fővárosi középiskola adott ízelítőt szakmai programjából, iskolai életéből a kíváncsi gyerekeknek és a szülőknek csütörtökön a KMO-ban. A művelődési ház 2003-ban indította a diáktoborzót azzal a céllal, hogy a továbbtanulás előtt álló 7. és 8. osztályos általános iskolás tanulóknak segítsen a megfelelő középiskola kiválasztásában.

Iskolabörzén a KMO-ban
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A középiskolák részéről egyre nagyobb az érdeklődés a regionális sulibörze iránt, tavaly és idén is összesen huszonöt budapesti intézmény – köztük négy kispesti, a Deák, a Trefort a Semmelweis és a Ganz – mutatta be az érdeklődőknek szakmai programját, és adott ízelítőt iskolai életéből. Rendkívüli érdeklődés mutatkozott a diákok és szülők részéről is, a nap folyamán folyamatosan érkeztek az iskolai csoportok és a szülők gyermekeikkel Budapest minden kerületéből és még a környékbeli településekről, például Gyálról és Pilisről is – mondta el lapunknak Forgon Miklós, a KMO művelődésszervezője. A börze házigazdája fontosnak tartja a programot, amely segít a gyerekeknek eldönteni, melyik vagy milyen típusú iskolában tanuljanak tovább.

Megtudtuk, az iskolák idén is többféle érdekességgel várták a diákokat. Népszerűek voltak a kispesti Semmelweis szakképző életmentési gyakorlatai, és a Jelky András Iparművészeti Szakközépiskola divatbemutatói. A döntést könnyítette meg a Fővárosi Pályaválasztási Intézet és a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum pályaorientációs programja is.