HÍREK  2016. november 23.      1,178
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Átadták a piaci pavilonpályázat díjait

Két első helyezettje lett a Kossuth téri piac zöldséges sorára kiírt önkormányzati hallgatói tervpályázatnak. Az önkormányzat októberben írta ki a hallgatói pályázatot; olyan ötleteket, javaslatokat várt, amelyek figyelembe veszik az átalakulóban levő építészeti, üzemeltetési igényeket. Az ötletpályázaton Magyarország valamennyi felsőfokú építészképző oktatási intézményének hallgatója indulhatott. A győztesek a Városházán vehették át a díjakat.

Átadták a piaci pavilonpályázat díjait
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

A díjazottakat köszöntő polgármester, arról beszélt, hogy a mostani pályázat előzményének tekinthető az egy évvel ezelőtti ugyancsak építészhallgatók számára meghirdetett ötletpályázat, amely virágárusító pavilonok elhelyezésére, építészeti megjelenésűk módjára és környezetük kialakítására vonatkozott a Temető közben. A mostani pályázat a város egyik, a kispestiek számára kiemelten fontos alközpontját érinti – fogalmazott Gajda Péter, majd hozzátette: bízunk benne, hogy a tervpályázatnak köszönhetően elindulhat az átalakulás. Bármelyik ötletet valósítjuk meg, kiváló tervek alapján dolgozhatunk – hangsúlyozta Gajda Péter.

Berencz Ibolya főépítész úgy fogalmazott, hogy a diákok színvonalas tervekkel segítik a munkát, majd ismertette a bírálóbizottság (Gajda Péter polgármester, zsűrielnök, Kertész Csaba alpolgármester, Kránitz Krisztián képviselő, a VAMÜSZ igazgatója, Berencz Ibolya főépítész, Guzmics Zsombor építéshatósági irodavezető) értékelését a két nyertes csapat, a „The FLOW” (Pintér Noémi és Gálosi Bettina pályázata), illetve a „120907” (Nagy Mercédesz Erika, Szilágyi Norbert, Szloboda Gergő pályázata) terveiről. A győztesek a polgármestertől és a főépítésztől vehették át a díjakat.